Hlavní obsah

Fotbalová Morava podpoří Mokrého v boji o předsedu ČMFS

PRAHA

Pokud se Pavel Mokrý rozhodne na konci října na mimořádné valné hromadě kandidovat na post předsedy fotbalového svazu, může se spolehnout na podporu moravské komory. Řídící komise ČMFS pro Moravu se tak v úterý rozhodla na základě jednomyslného doporučení krajských a okresních organizací i tamních klubů. Řekl to předseda komise Jan Ševčík.

Článek

"Myslíme, že Pavel Mokrý je vhodným kandidátem, proto ho podpoříme. Bude mít takřka absolutní podporu Moravy," uvedl Ševčík.

Mokrému v současném výkonném výboru patří funkce prvního místopředsedy, na předsedu svazu kandidoval už na dubnové valné hromadě, ale jeho souboj s Vlastimilem Košťálem skončil patem. Těsně před červnovou mimořádnou valnou hromadou se Mokrý rozhodl, že se už o předsednický post ucházet nebude.

Brněnský funkcionář v současné chvíli kandiduje pouze na funkci místopředsedy za Moravu a čeká se na to, zda se po dnešní moravské výzvě znovu rozhodne jít do boje o předsednické křeslo. Uzávěrka pro podání kandidatury je o půlnoci 29. září.

Oficiálními kandidáty v současné chvíli zůstávají Vlastimil Košťál s Ivanem Haškem, který na červnové valné hromadě po odstoupení Mokrého měl podporu z moravské strany. Avšak ani jeho souboj s Košťálem, který se opírá o hlasy z Čech, neměl vítěze.

Předsedou se stane ten kandidát, který při volbách získá nadpoloviční většinu hlasů v obou komorách.

Reklama

  Plzeň - Zlín dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín