Hlavní obsah

Brněnské derby opět vyhrálo Tango Brno. Na hřišti řádil hlavně Seidler

Brno

Velké drama zažili ve středu večer brněnští fanoušci futsalu. Favorizované Tango nastoupilo proti domácímu Helasu, který si dokázal v prvním poločase vybudovat překvapivě tříbrankový náskok. Hosté se však v druhé části duelu vzpamatovali a svého soupeře nakonec přehráli 5:3. Na hřišti zářil především Michal Seidler, který se podepsal pod čtyři branky a zasloužil se tak o patnáctou výhru svého týmu.

Foto: Tomáš Srnský

Brněnské derby Helas versus Tango

Článek

Celých dvacet jedna bodů dělilo dva brněnské celky po devatenácti odehraných kolech Chance Futsal ligy. Velký bodový náskok a třetí místo v tabulce, tak předurčovali k vítězství klub Tango Brno, ale už po prvních dvaceti minutách na hřišti vládli domácí. „Věděli jsme už na začátku, že nás nečeká nic jednoduchého. Přece jen je to derby, do kterého jdeme vždy všichni vyhecovaní a těšíme se na něj, stejně jako naši fanoušci. V první půli jsme především neproměňovali šance. Helas nás z protiútoku trestal a proto skončil první poločas 3:0 pro domácí," dodává k překvapivému vývoji utkání jeden z nejlepších střelců Tanga Michal Seidler. V 6. minutě tak otevřel skóre Sýkora, po něm přidal jednu branku David Cupák a těsně před koncem navýšil na 3:0 Klimeš. Futsalisté Helasu tak odcházeli z hřiště s vynikajícím výsledkem, který jim bohužel do konce utkání nevydržel.

O naprostý obrat zápasu se ve druhém poločase postaral právě Michal Seidler, který si na svůj účet připsal hned čtyři branky. „Asi málokdo z fanoušků věřil, že se to otočí. V kabině nám trenér řekl pár vět, abychom změnili pohyb, víc se nabízeli a hlavně, že není nic ztraceno. Začal druhý poločas, kdy jsme hned v druhé minutě snížili na 3:1 a to nás hodně nakoplo. Důležitý zlom přišel, když se nám podařilo dát kontaktní gól na 3:2. Najednou všichni fanoušci začali povzbuzovat a to nám taky hodně pomohlo. Nakonec jsme vyhráli 5:3. Myslím si, že to byl zápas se vším všudy. Jak hráči, tak lavička i fanoušci se podle mě rozhodně nenudili a výborně povzbuzovali. Prostě derby jak má být."

Vedle Seidlera si jednu branku připsal i Gabriel Rick, který je zároveň slovenským reprezentantem. Díky výhře nad Helasem a zápasu k dobru jsou nyní hráči Tanga na průběžné druhé příčce. Ostatní utkání dvacátého kola Chance Futsal ligy jsou na programu už v pátek.

Helas Brno - Tango Brno 3:5 (3:0)
Branky: 6. Sýkora, 9. Cupák, 20. Klimeš – 22., 27., 31. a 39. Seidler, 32. Rick.

Reklama