Hlavní obsah

Celostátní ligu sálových fotbalistů vede Polička, první výhru si připsala krkonošská Jilemnice

Praha

Tabulce celostátní ligy sálového fotbalu i nadále vévodí futsalisté východočeské Poličky, kteří mají před svými pronásledovateli z pražského Chemcomexu a z brněnského týmu Gioia B2Balance náskok už čtyř bodů. Na turnaji v Poličce ztratil body Zlín, který nestačil na Poličku ani na Brno. V pražském Radotíně si první letošní body připsala krkonošská Jilemnice, bez ztráty bodu se v domácím prostředí prezentovali futsalisté Chemcomexu Praha. Celostátní liga pokračuje i o nadcházejícím víkendu a turnaje se uskuteční v Jilemnici a také Českém Krumlově.

Foto: Ján Čapkovič

Brněnský Jan Ovčačík (v červeném dresu) nastřílel v celostátní lize už deset branek

Článek

FC Družba Vysoké Mýto - Gioia B2Balance Brno 1:7 (1:3)Utkání, v němž favorizovaný celek z Brna prokázal jednoznačně své kvality, se odehrálo v dobrém tempu. Po počátečním oťukávání se překvapivě dostali do vedení hráči Vysokého Mýta. Jen na malou chvíli zůstal favorit zaskočen úvodní brankou, aby pak strhl vedení na svou stranu a dotáhl úvodní část do klidného dvoubrankového vedení. Ve druhé části se rozjel brněnský brankostroj naplno a výsledkem bylo jednoznačné a zasloužené vítězství.

VPS Novabrik Polička - SMR Plus Zlín 3:0 (1:0)Hostující mužstvo dorazilo na turnaj do Poličky bez několika svých opor chybějících kvůli nemocem a zraněním, a s několika hráči B-mužstva. I přes tento handicap sehráli s domácími v poli vyrovnané utkání. Selhali však střelecky, dílem špatné mušky, ale hlavně neprůstřelným Slaným v brance domácích. Domácí nabídnuté příležitosti ke vstřelení branky dokázali využít, pro oko diváka velmi zajímavé utkání.

SMR Plus Zlín - Gioia B2Balance Brno 4:6 (2:3)Zlínští, ač oslabeni o několik hráčů, svedli s favorizovanou GIOIOU více než vyrovnané utkání. Dá se říct divácky nejatraktivnější utkání, co se týká počtu vstřelených branek, ale hlavně oboustranně předvedenou hrou. Byli jsme svědky vysokého nasazení, vše ve velké rychlosti, diváci byli v napětí od úvodu až do závěrečného písknutí rozhodčích. Obzvláště pasáž v polovině druhého poločasu, kdy jsme byli svědky několika oboustranně neproměněných přečíslení dva na jednoho, tři na jednoho okořeněných skvělými zákroky brankářů na obou stranách. Skvělým výkonem se prezentoval především Kovář, autor všech branek Zlína.

VPS Novabrik Polička - FC Družba Vysoké Mýto 2:0 (2:0)V závěrečném východočeském derby se o výsledku rozhodlo již v první části, kdy se domácí dokázali dvakrát prosadit a překonat hostujícího Moronga v brance hostí. Bojovní hosté přes několik velmi slibných příležitostí nedokázali překonat dnes ve velmi dobré pohodě chytajícího Ondru Slaného, který dokázal i v tomto utkání opět udržet čisté konto. Výhra domácích je zasloužená, ale hosté si za předvedený výkon zaslouží uznání, chybělo jen více štěstí v koncovce.

Bombarďáci Větřní - FK Adria Nový Bor 3:4 (1:2)Skóre otevřela Adria, když se ve 3. minutě skvěle orientoval Slavík a využil rozestoupené obrany Bombarďáků. V 5. minutě se mohlo skóre srovnat, ale šance zůstala neproměněna. Naopak za Adrii zvýšila nová akvizice "B" týmu Kaválek opět po chybě obrany na 2:0. O minutu později snížil po ponechané výhodě Soukup. Ve druhém poločase vyrovnal ve 23. minutě po zmatcích v obraně Adrie Grznárik a vice ze hry mělo Větřní. V 28. minutě se podařilo Adrii po dobře sehraném rohu zvýšit na 3:2. Ve 30. minutě Větřní nevyužilo další chyby Adrie. Tři minuty před koncem opět obrana Adrie nabídla možnost na vyrovnání a Grznárik šanci využil. Adria se probrala a po chybě do té doby dobře chytajícího brankáře Beránka upravila na šťastných 4:3.

Chemcomex Praha - SK SICO SC Jilemnice 3:0 (2:0)Chemcomex začal zostra a hned ve 2. minutě byl Hekera v jilemnické brance bezmocný, když po pěkné narážečce Rotta zakončil přesně Kamas. Ve 4. minutě vznikl chaos v obraně hostů a po nahrávce Havrdy zvýšil na 2:0 Šafránek. V 10. minutě ještě Chemcomex nastřelil z protiútoku tyčku. Jilemničtí mohli ještě ve 20. minutě po odpískané penaltě snížit na kontaktní gól, ale penaltu Srkal neproměnil. Poslední branka utkání padla ve 23. minutě opět do sítě Sica Jilemnice, kdy po první střele ještě gól nepadl, ale odražený míč se dostal k Pulkertovi, který již nechyboval a upravil na konečný tříbrankový rozdíl.

SK SICO SC Jilemnice - FK Adria Nový Bor 4:2 (2:0)První šanci měl jilemnický Smolík hned v 1. minutě, ta ještě brankou neskončila, ale ve 3. minutě po chybě Muláčka už střelecky uspěl. Sico bylo aktivnější, Adria působila těžkopádně a bez nápadu, velmi komplikovaně se dostávala ke střele. Ve 14. minutě zvýšil na 2:0 po dobře rozehraném trestňáku Kraus. V druhém poločase vychytal ve 23. minutě pěknou střelu Slavíka brankář Hekera. Ve 27. minutě po nahrávce Caizla snížil Jaráb. Jilemnice opět odskočila na rozdíl dvou branek, když se trefil Smolík. Ve 37. minutě snížoval po pěkné akci Adrie Kaválek. Nový Bor ovšem hrál pod tlakem šesti načítaných chyb. Na konečných 4:2 tak upravil v předposlední minutě z devítky Jaroš.

Chemcomex Praha - Bombarďáci Větřní 5:2 (2:2)Větřní se ujalo vedení brankou Wagnera hned ve 3. minutě. V 7. minutě měl špatný odhad Martin Mareš v brance Chemcomexu, toho využil Soukup a zvýšil již na 2:0 pro Větřní. Chemcomex se pomalu dostával do hry a po nahrávce Šafránka zakončil Bialek. O minutu později srovnal na poločasových 2:2 Sop. Druhý poločas zahájilo Větřní pěknou akcí, ale bez brankového zakončení a Chemcomex přebral iniciativu. Ve 29. minutě poslal Pražany do vedení Havrda a o minutu později přidal další branku Rott. Několik vyložených šancí Chemcomex ještě nedal a na konečných 5:2 po chybě brankáře upravil Pulkert.

Reklama

Související témata: