Hlavní obsah

Chrudim - Tango Brno 6:3Stav série 3:0Futsalisté Chrudimi jsou posedmé za sebou ligovými šampióny

Chrudim

Futsalisté Chrudimi získali posedmé za sebou mistrovský titul. Finálovou sérii rozhodli v nejkratším možném čase, Tango Brno dnes porazili 6:3 a vyhráli 3:0 na zápasy. Celkově vybojovali zlaté medaile podeváté, od roku 2004 dokázal jejich sérii přerušit pouze Jistebník.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Chrudimští futsalisté se radují ze sedmého titulu v řadě.

Článek

Nejlepším hráčem finálové série byl vyhlášen Lukáš Rešetár, který dvěma góly rozhodl ve prospěch Chrudimi druhý zápas na hřišti Brna. V dnešním utkání se střelecky neprosadil, po dvou brankách však dali Michal Mareš a Brazilec Cacau. Jednou skóroval i jeho krajan Dentinho, který se stal s 50 trefami nejlepším ligovým střelcem.

Chrudim prošla k titulu sezonou bez porážky. "Vždycky máme nejvyšší cíle, neměli jsme žádné pochybnosti," řekl České televizi zkušený Roman Mareš. Podle něj nebylo finále tak snadné, jak vypadá výsledek 3:0 na zápasy. "Tango bylo silný soupeř. Sáhli jsme si na dno. Dneska jsme je ale přejeli. Kdyby byl první poločas o šest sedm gólů, nikdo by se nemohl divit," prohlásil.

V úvodu druhého poločasu hrající trenér Chrudimi Cacau zvýšil už na 4:1. Hosté se pak už 13 minut před koncem odhodlali ke hře bez brankáře a vyneslo jim to snížení na 4:2, o které se postaral Rick. Brzy nato však jednačtyřicetiletý Cacau vystihl brněnskou rozehrávku a od poloviny hřiště vrátil domácím třígólový náskok. I poslední gól inkasovali hosté od Dentinha do prázdné branky.

Finále play off první futsalové ligy - 3. zápas:
Chrudim - Tango Brno 6:3 (3:1)
Branky: 8. a 11. M. Mareš, 24. a 32. Cacau, 12. Slováček, 35. Dentinho - 31. a 39. Rick, 11. Belej. Konečný stav série: 3:0.

Reklama

Související témata: