Hlavní obsah

Gól Rodka na Brazilce nestačil. V semifinále se Češi těší na Italy

Kuvajt

Až v posledním zápase skupiny B okusila česká futsalová reprezentace hořkost porážky. V sobotním utkání Futsal Continental Cupu v Kuvajtu prohráli Češi s favorizovanou Brazílií 1:6. V pondělním semifinále pak svěřenci trenéra Tomáše Neumanna vyzvou Itálii.

Foto: Radek Klier

Česká futsalová reprezentace před utkáním s Brazílií.

Článek

Češi hned v první minutě inkasovali, jenže v 6. minutě se k trestném kopu postavil Marcel Rodek a propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. Nicméně do přestávky nakonec český výběr ještě dvakrát lovil míč ze sítě. Stav 3:1 vydržel až do 34. minuty, kdy Češi paradoxně přežili dvouminutové oslabení po vyloučení Cupáka, ale následně inkasovali. Závěr patřil Brazilcům, kteří po výhře 6:1 ovládli skupinu B. Češi postoupili z druhého místa. Semifinálový duel proti Itálii sehrají v pondělí od 16.30 hodin našeho času.

„Kluci si sáhli na dno. Odehráli jsme dobrý zápas s ne příliš šťastným koncem. To pro nás však nebylo důležité. Chleba se lámal za stavu 3:1, kdy nám rozhodčí vyloučil hráče. Přesilovku jsme výborně ubránili. Bohužel, jak naskočil čtvrtý hráč, tak jsme udělali hrubou chybu, po které jsme inkasovali čtvrtý gól. V tu chvíli byl pro nás zápas ztracený. V opačném případě bychom měli ještě šanci s výsledkem něco udělat. Šance jsme měli, ale na to se nehraje. Štěstí nám nepřálo," pokrčil rameny trenér českého národního týmu Neumann.

V závěru střetnutí inkasovali Češi dvě branky při vlastní power play. „Vyzkoušeli jsme si power play, při které jsme inkasovali dva góly, ale to už je dáno špatnou koncentrací na konci zápasu. Těší mě, že jsme se dostávali do šancí. Míč létal kolem tyčí. Teď už je jen na nás, jak se připravíme na zápas s Itálií, ten pro nás bude důležitý," zdůraznil kouč.

V neděli mají všechny týmy na turnaji volno. „Musíme se rychle zregenerovat. Odpoledne budeme mít trénink. Tam se chceme dobře připravit na Italy," prozradil Neumann a dodal: „Na soupeře si věříme. Vždy jsme se soupeřem hráli vyrovnané zápasy. Mohli bychom je potrápit. Samozřejmě, mistři Evropy jsou velcí favorité, ale my se toho nebojíme. Určitě si půjdeme pro postup do finále."

Brazílie - Česká republika 6:1 (3:1)
Branky: 1. Carpes, 8. Novaes, 12. Wanderley, 34. Saad, 35. Lopes, 38. Bassani – 6. Rodek. ŽK: 32. Lopes (BRA). ČK: 31. Cupák (CZE).
Brazílie: Bassani (A. da Silva) – Wanderley, Alves, Lopes, M. da Silva, Carpes, Saad, Faria, Moro, Novaes, Lima. Trenér Sergio Schiochet.
Česká republika: Žďánský (Gerčák) – Rodek, Lištván, Holý, Janovský, Belej, Seidler, Sláma, Rešetár, Kovács, Slováček, Cupák. Trenér Tomáš Neumann.
Futsal Continental Cup 2014 v Kuvajtu
Skupina B
1. Brazílie3-0-016:39
2. Česká republika2-0-111:86
3. Japonsko1-0-26:93
4. Guatemala0-0-34:170
Skupina A
1. Itálie3-0-09:59
2. Argentina2-0-113:56
3. Egypt1-0-28:113
4. Kuvajt0-0-36:150
Semifinále - pondělí 27. října 2014
Itálie - Česká republika(16:30 SEČ)
Brazílie - Argentina(19:00 SEČ)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.