Hlavní obsah

Helas si připsal další pohárové vítězství. V brněnském finále opět zdolal Tango

Chance Futsal liga se pomalu blíží do svého závěru a mezitím se ve středu uskutečnilo brněnské finále Poháru FAČR, ve kterém se představil i jeden z prvoligových semifinalistů. Tango Brno, které se připravuje na play off s Benagem, se utkalo s loňským pohárovým vítězem Helasem Brno, který podlehl v lize zručskému Benagu ve čtvrtfinále. A jak utkání dopadlo? Oslavovat mohl stejně jako před rokem tým brněnského Helasu.

Foto: Tomáš Srnský

V brněnském finále Poháru FAČR proti sobě nastoupil, stejně jako minulý rok ,tým Helasu a Tanga. Vítězství vybojoval opět Helas

Článek

Ve středu večer proti sobě nastoupili dva nejsilnější rivalové Brna v brněnském finále Poháru FAČR. Helas Brno, který chtěl obhájit loňské vítězství, si po celou dobu zápasu dokázal udržet vedení a svého největšího soupeře jasně porazil rozdílem tří branek. Naopak brněnské Tango, které se nyní připravuje na ligové semifinále, si dokázalo připsat pouze jednu branku.

Na konečném výsledku se samozřejmě podepsala i sestava obou týmů. Hned několik důležitých hráčů postrádal Helas i Tango, ale podle kapitána Helasu Davida Cupáka, který je jedním z hlavních tahounů týmu, to na kvalitu hry vliv rozhodně nemělo.

„Oba týmy nebyly kompletní, ale na hře se to nijak nepromítlo. Hrál se kvalitní futsal v rychlém tempu. Více ze hry měl Helas, který se po chybě jednoho ze zadáků Tanga, dostal do vedení a vzápětí po sražené střele už vedl o dvě branky. Tango snížilo před koncem poločasu z ojedinělé šance po přečíslení 2 na 1."

Ani ve druhé části utkání si fanoušci Helasu nemohli stěžovat na absenci branek. Stejně jako v první půli dali domácí dvě branky a Tango již k ničemu nepustili. „Druhý poločas jsme byli aktivnější opět my. Vytvořili jsme si pěknou řádku šancí, ale Zrzavý v brance Tanga odolával. Po pěkné akci Havla s Lackem jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Tango začalo hrát power-play, ale už nic nevymyslelo. Naopak do prázdné branky dal konečnou podobu výsledku Klimeš. Jsem moc rád, že jsme zaslouženě titul obhájili a po celou dobu zápasu jsme byli lepším týmem," hodnotí spokojeně průběh druhého poločasu a celkový výkon Cupák.

Helas Brno - Tango Brno 4:1 (2:1)
Branky: 14. Klimeš, 15. Cupák D., 28. Havel Josef, 47. Klimeš – 25. Šidla
Helas Brno: Večeřa (Dang) – Vlach, Cupák D., Ovčačík, Lacko, Lerch, Švihálek, Havlík, Klimeš, Josef Havel.
FC Tango Brno: Zrzavý (Beránek) – Pollák, Přichystal, Šidla, Slavík, Jan Havel, Vlček, Veselovský, Kubica.

Reklama

Související témata: