Hlavní obsah

Oba české sálovkářské týmy postoupily do čtvrtfinále Ligy mistrů ve španělském Lloret de Mar

V dnešních úvodních utkáních v Lize mistrů ve španělském Lloret de Mar nejprve Polička porazila francouzský tým Black Panters ze Saint Etienne 3:2 a poté hráči Chemcomexu dokázali po remíze 2:2 porazit až na penalty 3:1 katalánský CF Esplais, který ale podal v tomto duelu velmi dobrý výkon. Při stejném počtu bodů rozhodovaly o pořadí právě pokutové kopy. Chemcomex obsadil první místo ve skupině. Tyto výhry katapultovaly oba české celky do čtvrtfinálových bojů, které jsou na programu již ve čtvrtek.

Foto: Alberto Costa

Katalánský mistr CF Esplais dnes potrápil v Lize mistrů pražský Chemcomex

Článek

"Máme za sebou druhý zápas ve skupině proti francouzskému celku Black Panthers Saint Etienne, který jsme zvládli na jedničku a tím si tak otevřeli postupovou bránu do čtvrtfinále. Do zápasu jsme vstoupili o hodně lépe než v prvním duelu, dařilo se nám držet míč, obrana pracovala spolehlivě a první šance na sebe nenechali dlouho čekat," hodnotí úvod utkání trenér Poličky František Švec.

"Soupeř hrál otevřenou sálovku vědom si toho, že jen dvoubranková výhra jej posouvá dále do dalších bojů. První půli se střelecky zaskvěl Vojta Král, který nejprve krásnou střelou a o chvilku později parádní hlavičkou vybojoval našemu týmu dvougólové vedení," mnul si ruce poličcký kouč.

"Do druhé půle vstoupil francouzský tým s ještě větším úsilím o zvrat v utkání, ale paradoxně jsme to mohli být my, kteří jsme zahodili dvě obrovské šance. Soupeř poté snížil po naší chybě v rozehrávce na rozdíl jednoho gólu a zápas dostal ještě větší náboj. Ještě že se nám podařilo brzy přidat třetí gól po dorážce Míry Vondry, takže závěrečné zkorigování hostů na konečný výsledek 3:2, nic nezměnilo na naší postupové radosti. Zítra nás čeká čtvrtfinálová bitva, našim soupeřem bude katalánský Ripoll, který dnes podlehl Dynamu Moskva 1:6," uzavřel své hodnocení Franta Švec.

Ve čtvrtek se představí ve čtvrtfinále oba české týmy, když dokázaly vyhrát své základní skupiny, i když pražský Chemcomex vždy nadvakrát až po penaltovém rozstřelu. Poličku prověří španělský celek EFS Comforsa Ripoll, který dosáhl dvakrát výsledku 6:1, ale v opačném sledu. Nejdříve Katalánci přehráli tímto skóre norský Hollen futsal, aby stejným výsledkem dnes podlehli favorizovanému Dynamu Moskva.

Pražský Chemcomex nastoupí ve čtvrtek proti poměrně přijatelnému soupeři z norského Bergenu, který v základní skupině přehrál francouzský NMarcouville a nestačil na Saratov. Další čtvrtfinálové dvojice tvoří Dynamo Moskva a katalánský CF Esplais a baskický Elektricidad Jolma se utká s ruským Saratovem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články