Hlavní obsah

Reprezentační asistent Vlastimil Bartošek povede brněnské Tango

Brno

Novým koučem Tanga Brno je Vlastimil Bartošek, známý trenér, který v minulosti vedl několik klubů, polskou reprezentaci a aktuálně je také asistentem u českého národního týmu. Před několika dny usedl na lavičku Tanga Brno a včera ho přivedl k výhře nad druholigovým Amorem Vyškov v prvním přípravném utkání.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Trenér Vlastimil Bartošek povede v nové sezóně CHANCE futsal ligy FC Tango Brno.

Článek

Tyto překvapivé informace nám potvrdil přímo Vlastimil Bartošek, jako hráč několikanásobný mistr republiky a také bývalý reprezentant, v současnosti uznávaný trenér. "Byl jsem osloven Jiřím Štěrbou, prezidentem klubu, zda bych nepomohl. Tango se ocitlo po minulé sezóně v krizi, což většina lidí okolo futsalu ví. Ale vedení to nevzdalo a pokouší se zachránit situaci. Oslovili mě, zda bych nepomohl, kývnul jsem na tuto výzvu," vysvětluje Bartošek. V posledních týdnech mu hodně pomohlo, že čas prázdnin trávil na chatě na jihu Moravy, teď bude muset Tango koučovat z hlavního města. "Ještě detaily spolupráce ladíme. Mě pak čeká těžká bitva doma, musím to ještě oznámit manželce," směje se 50letý trenér.

I když se povídalo, že Tango se rozpadá, rozhodně má s kým pracovat. "Kádr Tanga je pohromadě, i když většina hráčů dostala nějaké nabídky a o odchodu některých z nich se ještě jedná, což je případ Kovácse, který je v Teplicích. Ale jinak všichni jsou k dispozici a připraveni hrát za Tango. I brankář Kubíček, který byl na cestě do Slavie, nakonec zůstává, Homola mířící tamtéž se ještě ke svému případnému odchodu vyjádří." K dispozici by tedy měl mít obdobný kádr, jaký mělo Tango v minulé sezóně. "Hráči se k nové situaci postavili chápavě, líbil se mi třeba přístup Michala Beleje, ten se hodně zasadil za to, že Tango jede dál. Je tady několik mladých hráčů, kteří mě svou výkonností překvapili, je tady na čem stavět."

Ve středu sehrálo Tango první přípravu proti Amoru Vyškov a vyhrálo vysoko 9:0. "A to nám ještě chyběli někteří hráči, museli jsme se obejít bez Beleje, Havla a Bruny, přesto jsme předvedli dobrou hru. Ale určitě je pro nás dobře, že liga začíná letos hodně pozdě, máme na čem pracovat." Tango čeká přípravné utkání i ve čtvrtek, to do Brna přijede Nejzbach Vysoké Mýto, tedy o poznání silnější soupeř.

Reklama

Související témata:
Jan Bartošek