Hlavní obsah

Sáloví fotbalisté rozdrtili v kvalifikaci Norsko a postoupili na mistrovství světa

V dnešním posledním zápase kvalifikační skupiny MS 2015, která se hraje ve španělském Lloret de Mar, dal český tým zapomenout na včerejší trápení s Francií a po suverénním výkonu dokázal porazit tým Norska 7:0. O své jasné výhře Češi rozhodli už do poločasu, který vyhráli pětibrankovým rozdílem. Česká reprezentace se tak stala vítězem kvalifikace a společně s Belgií, Ruskem, Slovenskem a s pořádajícím Běloruskem se tak už může radovat z účasti na světovém šampionátu, který proběhne v dubnu příštího roku v Minsku a v Brestu.

Foto: Milan Szabo

Čeští sáloví fotbalisté rozdrtili v kvalifikaci Norsko a postoupili na MS 2015 v Bělorusku

Článek

"Utkání jsme opět začali skvěle a již ve 3. minutě se z autu uvolnil Tomáš Fichtner a střelou ze sedmi metrů na přední tyči propálil obranu včetně brankáře a otevřel skóre", popisuje tradiční scenář úvodu zápasů předseda federace Milan Semmler. "V šesté minutě zahrával soupeř trestný kop ze 13 metrů a jediný hráč ve zdi - Tomáš Fichtner vybojoval míč, rychle zaútočil a po individuální akci střelou ze 12 metrů k pravé tyči zvýšil naše vedení na 2:0", doplnil Semmler.

"Třetí gól padl v deváté minutě opět z rozehrání autu, když si Petr Šnídl narazil s Mírou Rottem a nechytatelnou střelou pod horní břevno ze šesti metrů zakončil tuto krásnou a jednoduchou kombinaci a čtvrtý gól padl o minutu později po souhře na jeden dotek po ose Havel - Cieslar a krásné střele po zemi na zadní tyč ze šesti metrů od Marka Srkala", neskrývá nadšení svazový předseda. "Poločasových 5:0 zajistil opět po secvičeném autovém vhazování v 15. minutě Josef Cieslar, když zcela nekrytý na zadní tyči přesně trefil odkrytou branku Norů a český tým tak předvedl na závěr kvalifikace svůj vůbec nejlepší výkon", říká spokojeně Semmler.

"Do druhého poločasu jsme nastoupili s dostatečným náskokem a, vědomi si důležitosti zápasu, jsme nechtěli připustit žádnou komplikaci v podobě obdržení branky. Zápas jsme dohrávali velice pozorně a náskok jsme ještě navýšili, nejprve ve 33. minutě po dorážce ze šesti metrů od Bohumila Doubravského, a dvě minuty před koncem pak ještě upravil na konečných sedm nula chytrou střelou přes obránce z devíti metrů Josef Havel," dodal Milan Semmler k průběhu druhé půle.

"Dovolte mi, abych jménem federace poděkoval všem hráčům i trenérům za vzornou reprezentaci našeho sportu a popřál všem co nejlepší výsledek na nadcházejícím světovém šampionátu v běloruských městech Minsk a Brest, který se hraje v dubnu příštího roku za účasti šestnácti zemí a bude určitě velkou oslavou sálového fotbalu - futsalu AMF," přidal v závěru Milan Semmler.

Náš tým tak toto důležité utkání zvládl na výbornou a zajistil si první místo ve skupině. V závěrečném vyhodnocení byl ještě Tomáš Fichtner vyhlášen nejlepším hráčem celého kvalifikačního turnaje.

Česká republika - Norsko 7:0 (5:0)
Branky: Fichtner 2, Šnídl, Srkal, Doubravský, Havel a Cieslar

Reklama

Související témata: