Hlavní obsah

Sáloví fotbalisté se na úvod Světových her v Kolumbii střetnou s Argentinou

Zvučného soupeře přihrál na úvod Světových her v Kolumbbi los českým sálovým fotbalistům. Češi nastoupí 26. července ve městě Buga proti Argentině, která společně s Ruskem a Kanadou tvoří účastníky skupiny C. V dalším utkání hned o den později nastoupí Česká republika proti Kanadě a závěrečné vystoupení sálových fotbalistů v základní skupině je na programu 28. července proti ruské sborné.

Foto: Alberto Costa

Futsalisté Argentiny v souboji s Kolumbií.

Článek

„Sálový fotbal - futsal je zařazen do programu Světových her (World Games) jako exhibiční ukázkový sport a turnaje se účastní dvanáct týmů ze čtyř kontinentů. Jižní Ameriku zde zastupuje Brazílie, Venezuela, Paraguay, Uruguay, Argentina a pořádající Kolumbie, ze Severní Ameriky přicestuje tým Kanady, Evropa má v soutěži tři želízka v ohni a to Rusko, Katalánsko a Českou republiku, jedno místo připadlo Austrálii a Asii bude zastupovat Tchaj-wan," vysvětlil Petr Koseček, tiskový mluvčí ČFSF.

V kolumbijském hlavním městě Bogotě proběhlo před čtrnácti dny losování turnaje a českému celku byla přisouzena skupina C, kde se střetne postupně s Argentinou, Kanadou a Ruskem.  „Los byl k našemu týmu poměrně milosrdný a mohl dopadnout podstatně hůře, Argentinci vyznávají typickou jihoamerickou futsalovou školu, ale při splnění taktických pokynů se s nimi dá hrát. Kanadu jsme potkali na MS v roce 2007 v argentinské Mendoze a zdolali jsme ji v základní skupině 3:2, ale jedná se o velmi kvalitní mužstvo složené s naturalizovaných jihoameričanů. S ruským týmem to už bude takové malé evropské derby, za poslední měsíc se především hráči pražského Chemcomexu měli možnost seznámit s uměním ruských futsalistů, ať už v superpoháru nebo při Lize mistrů v běloruském Gomelu," dodal Petr Koseček.

Hry proběhnou ve městě Buga nedaleko Cali

„Futsalový turnaj proběhne ve městě Buga nedaleko Cali v provincii Guadalajara. Utkání se odehrají na Coliseum Luis Ignacio Alvarez Ospina s kapacitou 1600 diváků a ten se nachází v jižní části města Buga. Dané termíny jsou 26., 27. a 28. července 2013, kdy se konají kvalifikační zápasy ve skupinách, 29. července se koná semifinále a 30. července pak zápas o titul a o třetí místo. Česká výprava bude ubytována v hotelu Regidor společně s uruguayským mužstvem," upřesnil tiskový mluvčí České federace sálového fotbalu - futsalu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články