Hlavní obsah

Sáloví fotbalisté v přípravě na Světové hry v Kolumbii zdolali Austrálii

Praha

Poprvé v historii České federace sálového fotbalu - futsalu se Česká reprezentace na mezinárodní úrovni utkala s týmem Austrálie. Zápas se odehrál včera v kolumbijském městě Buga, dějišti futsalového turnaje Světových her. Protinožci se ukázali jako houževnatý soupeř a českému týmu nedali nic zadarmo. Zápas se po domluvě trenérů hrál netradičních 2x25 minut, aby bylo možné vyzkoušet co nejvíce hráčů v obou sestavách.

Foto: Milan Semmler

Společné foto s týmem Austrálie

Článek

„Včera odpoledne jsme sehráli přátelské utkání s Austrálií. Jednalo se o modelové utkání na 2x25 minut hrubého času. Hned při úvodním střídání nás soupeř překvapil, když dokázal využít zaváhání v naší obraně a vstřelil úvodní gól utkání. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Vyrovnat se nám podařilo v šesté minutě, kdy jednu z povedených kombinací zakončil tvrdou střelou pod břevno Marek Srkal. Další gól přidal tvrdou střelou z 15 metrů kapitán Petr Šnídl a následně zakončil krásnou kombinaci Míra Rott. Poločasové skóre 4:1 uzavřel po střele ze secvičeného autu opět kapitán Šnídl," okomentoval první pločas předseda federace Milan Semmler.

„Druhá půle pak přinesla srovnání hry. Měli jsme několik šancí, které však brankář Austrálie dokázal zlikvidovat. I soupeř měl několik vyložených šancí, včetně dvou samostatných nájezdů na Martina Mareše, který však všechny šance dokázal eliminovat. V samotném závěru ještě dokázali Australané snížit po odražené střele na konečných 4:2. Utkání splnilo svůj účel a ukázalo nám, jak naše přednosti, tak i mezery v obranné i útočné činnosti, " dodal ke druhému poločasu Semmler.

Utkání s Argentinou se hraje ve 22 hodinV pátek čeká české sálové fotbalisty ostrý vstup do turnaje, když v 15 hodin místního (22 hodin středoevropského) času budou hrát proti třetímu celku světa - Argentině. Přenosy ze Světových her v Kolumbii bude vysílat stanice Versus Claro.

Dnes se hraje v Kolumbii dalších pět utkáníZahajovacím pátečním utkáním Světových her ve městě Buga bude souboj dvou jihoamerických týmů z Paraguaye a Uruguaye, poté se střetnou výběry Tchaj-wanu a Venezuely. Následuje utkání z naší C skupiny mezi Ruskem a Kanadou, poté je na programu již zmiňovaný duel našeho týmu s Argentinou. Večerní blok zápasů na Světových hrách uzavře souboj Brazílie s Austrálií a souboj domácí Kolumbie s Katalánskem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.