Hlavní obsah

Skvělá zpráva! Česko bude hostit kvalifikaci mistrovství světa

Praha

Vedení Svazu futsalu ČR se v sobotu odpoledne dozvědělo skvělou zprávu. UEFA svěřila pořadatelství kvalifikační skupiny o postup na mistrovství světa 2016 v Kolumbii také České republice.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Michal Seidler dorazí na konci roku do České republiky. V Chomutově bude hrát kvalifikaci o postup na MS.

Článek

„Jde o dlouhodobou politicko-diplomatickou práci na nejvyšší mezinárodní úrovni. Spolupracujeme jako pokaždé s Petrem Fouskem, ale na úspěchu se podílí řada dalších lidí. Měli jsme také dobře rozdané karty, protože jsme dvakrát za sebou hráli kvalifikaci venku. Věřili jsme si, že na nás pořadatelství vyjde," těšilo předsedu Komise futsalu Otakara Mestka, který o kvalifikaci v naší zemi hodně stál.

„Byli jsme osobně i na losu baráže Mistrovství Evropy, kde jsme jako jedna z mála asociací přijeli v plné sestavě – předseda, trenér a sekretář," připomněl Mestek červnové setkání v Nyonu a pokračoval: „Mluvili jsme se zástupci UEFA a sekretářem Morelem. Šli jsme štěstíčku naproti."

Kvalifikační skupina se bude hrát v prosinci v Chomutově. „Moc se do Chomutova těším. Máme tam domluvenou krásnou halu, výbornou organizaci a podporu města. Věřím tomu, že přijde hodně fanoušků, a že postoupíme do baráže pro mistrovství světa v Kolumbii," sdělil Otakar Mestek.

Přímo postoupit nelze. Vítěz a druhý tým ve skupině postoupí do baráže, kde los proti sobě určí vždy tým na prvním místě proti týmu na druhém místě. „Stále se držíme v koši číslo jedna, když doma první koš uhájíme a vyhrajeme skupinu, tak je pravděpodobné, že mineme týmy jako Španělsko, Itálie či Rusko. Narazili bychom na silné, ale hratelné týmy jako Rumunsko, Maďarsko, Slovinsko a další. O Kolumbii se porveme," zdůraznil předseda českého futsalu.

Reklama