Hlavní obsah

Snad bude naše série nejatraktivnější, věří Loup z Helasu

Brno

V Brně se během následujících dvou týdnů odehraje bitva jako hrom. Ve čtvrtfinále play off CHANCE futsal ligy na sebe narazí dva městští rivalové – FC Tango a Helas. Série odstartuje v pátek ve 20 hodin v brněnské hale Vodové.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Trenér Helasu Brno Jan Loup.

Článek

„Jsem rád, že se ve čtvrtfinále potkáme s Helasem," říkal po skončení základní části trenér Tanga Marian Berky, který se netajil jasným cílem: „Určitě chceme jít do semifinále. Myslím si, že pro Brno to bude pěkný zážitek a pěkná rozlučka pro jeden brněnský tým se sezónou."

Poslední vzájemný zápas, který vyhrálo jednoznačně Tango, neměl takový náboj. Helas kalkuloval, aby narazil právě na městského rivala. V play off prý bude vše jinak. „Rozhodně. Zápasy budou mít větší náboj. V play off už se nedívá na výsledek. Hraje se na vítězství. Zápas se musí nějakým způsobem vyhrát, ať je to v prodloužení nebo na penalty. Rivalita mezi Helasem a Tangem je něco neskutečného, proto doufám, že přijde spousta fanoušků," doufá Berky.

V týmu Helasu vzpomínají na první zápas sezóny, který svěřenci trenér Jana Loupa vyhráli 4:0. „Chtěl bych, aby se čtvrtfinálové zápasy podobaly tomu prvnímu zápasu sezóny. Uděláme vše proto, aby se debakl neopakoval a nehrálo se jen na tři zápasy," slíbil kouč.

A co podle Loupa může čtvrtfinále rozhodnout? „Mohou rozhodnout jedinci. My máme zraněného Standu Lercha, který nám chybí dlouhodobě. S Davidem Cupákem a Ivanem Lackem je to pilíř naší hry. Zápasy budou rozhodovat i maličkosti, ale jaké, to nevím," usmíval se trenér Helasu a dodal: „Byl bych rád, aby naše série byla nejatraktivnější."

Termíny čtvrtfinálových zápasů
1. zápasTango – Helas4. 4., 20:00
2. zápasHelas – Tango9. 4., 18:00 (ČT)
3. zápasTango – Helas14. 4., 20:00
4. zápasHelas – Tango16. 4., 20:00
5. zápasTango – Helas18. 4., 20:00
Vzájemné zápasy v základní části
11. koloHelas – Tango4:0 (2:0)
Branky: 4. Sýkora Radek (Cupák David), 7. Lacko Ivan, 28. Lidmila Jakub (Lerch Stanislav), 31. Lacko Ivan (Šimon David).
22. koloTango – Helas11:2 (5:1)
Branky: 2. Belej Michal (Chadzidis Dimostenis), 3. Záruba Radim (Svoboda Milan), 5. Chadzidis Dimostenis (Belej Michal), 8. Svoboda Milan (Buršík Tomáš), 19. Seidler Michal, 22. Seidler Michal, 25. Buršík Tomáš (Svoboda Milan), 26. Belej Michal (Seidler Michal), 27. Brůna Martin (Belej Michal), 30. Buršík Tomáš (Peška Lukáš), 32. Chadzidis Dimostenis (Belej Michal) - 9. Cupák David, 23. Ovčačík Jan (Lacko Ivan).
Nejlepší střelci týmu
TangoMichal Seidler44
HelasDavid Cupák16

Reklama

Související témata: