Hlavní obsah

Tango představilo brazilské posily Rapninha a Tavernu

Brno

Na úterní tiskové konferenci představilo futsalové Tango Brno dvě nové posily - Brazilce Rodriga Tavernu a Rapninha.

Foto: Petr Havlík

Silná sestava brněnského Tanga. Zleva: Marian Berky (trenér), Michal Seidler, Rapninho, Václav Štěrba, Rodrigo Taverna a Michal Belej.

Článek

Prezident klubu Jiří Štěrba zhodnotil loňskou sezónu jako výsledkově vydařenou. "Základní část nebyla tak suverénní jako předchozí ročník, na což jsme doplatili nevýhodou domácího utkání proti Benagu. Pak jsme sehráli velmi vydařené semifinále, které ale výsledkově bylo podle našich představ až od třetího zápasu a finále jsme si užili." Když přišla řeč na další ročník, samozřejmě nemohl opomenout posily. "Je mi jasné, že teď mi někteří budou připomínat moje slova o tom, že nebudeme hrát s Brazilci, ale nastala situace, kdy jsme dostali možnost si je pořídit. Chvíli jsme váhalali, nakonec jsem se domluvili s Rodrigem a ten doporučil Raphinha. Věřím, že to bude pro Tango zase další krok nahoru."

Trenér Marian Berky nejprve také hodnotil minulou sezónu. "Tým se sehrával, sehrával, zkvalitňoval a před play off jsme se jej pokusili nastartovat na sto procent. Na Benagu jsme byli poločas od vyřazení, ale právě tehdy se projevila naše síla, sehranost a kvalita tréninku. Ve finále to výsledkově vypadalo jednoznačně, ale jsem přesvědčený, žekdyby Zrzavý nedosta červenou kartu nebo jsme odehráli oslabení bez branky, že bychom i zvítězili, finálová série by tak byla pro fanoušky daleko zajímavější a hlavně bychom ukázali špičkový futsal brněnskému fanouškovi víc než jen jednou." Do dalšího ročníku vstupuje jeho tým posílen, ale i s několika odchody, navíc konkurence nespala a tak se očekává zajímavý ročník. "Odešel jen Gabo Rick do Slovmatiku, jednáme o hostování například Slavíka nebo Veselovského, je možný příchod ještě jednoho zajímavého hráče, vše však nejdřív po ukončení základních částí futsalové Ligy Mistrů, kdy se budou zužovat kádry. Právě odchodem Gaba jsme ztratili jednoho velmi kvalitního defenzivního hráče, Rodrigo Taverna splňuje naše představy o náhradě a díky němu jsme dostali tip na Raphinha. Rodrigo nesl svoji kůži na trh, pokud by nepřivedl opravdu dobrého hráče, měl by problém on, ne Raphinha (smích)."

Kapitán Michal Belej pak přispěl s pohledem hráče. "Příprava bylo poněkud jiná než vloni, nejprve jsme 14 dní neviděli míč a jen běhali, do všech příprav jsme šli z těžkého tréninku, takže výsledkům nelze přikládat velkou váhu. Začínáme s Plzní, což je na rozjezd přijatelý soupeř, nahradil navíc na poslední chvíli Bohemku, takže moc připraveni nebudou. Tohle bude určitě nejkvalitnější a nejvyrovnanější ročník za poslední roky, Chrudim bude opět velmi silná, Benago posiluje, stejně tak Kladno, Mýto, Sparta Praha je sice nová, ale poskládána z velmi kvalitních hráčů, Teplice si koupily tři reprezentanty a k nim výborné cizince... Bude to velmi těžké, rádi bychom skončili do třetího místa a vyhli se tak Chrudimi."

Rodriga Tavernu mohou fanoušci znát z jeho dvouletého působení v Teplicích, zkušenosti má i z rodné Brazílie, Itálie, Španělska nebo Kazachstánu. Třicetiletý obránce musel nejprve vyléčit dlouhodobé zranění z loňské sezóny, ale již je v plné přípravě a jeho zkušenosti se budou nejen v play off hodit. "Chtěl bych hrát na tak vysoké úrovní jako kdysi ve Španělsku a mým jednoznačným cílem je titul, jinak bych do Tanga snad ani nešel."

Jeho čtyřiadvacetiletý krajan Raphinazatím hrál jen v Brazílii a Tango je pro něj první evropskou destinací. "Hledali jsme hráče do útoku, silového, s dobrým krytím míče a zakončením. Navíc se podrobil komplexnímu lékařskému vyšetření, vše je v pořádku, herně vypadá výborně, zůstává s námi," dodal trenér Berky.

Reklama

Související témata: