Hlavní obsah

Tango prospalo začátek druhé půle. Balticflora vede 1:0

Teplice

Přesně jak se očekávalo! Semifinálová série play off CHANCE futsal ligy mezi Teplicemi a brněnským Tangem přinesla hned na úvod strhující podívanou. V nedělním duelu zvítězila domácí Balticflora těsně 4:3 a v sérii vede 1:0 na zápasy.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Na střelu teplického Paula Ferreiry dohlíží brněnský Jan Havel.

Článek

Hosté domácí Vlky dokonale zaskočili. Už ve 2. minutě posunul Kovács míč na Beleje, který našel před prázdnou bránou lépe postaveného Seidlera a bylo to 0:1. Balticflora ihned začala s vysokým presinkem a soupeře zatlačila. V 8. minutě byl blízko brance domácí Holý, ale z metru dorážel jen do boční sítě Kubíčkovy brány. Chvíli poté se uvolnil teplický Sláma a nastřelil tyč brněnské svatyně. Power play Vlků přinesla branku až v 15. minutě. Holého střelu vyrazil Kubíček pouze ke Guilhermemu, který balón dopravil do brány.

Do druhé půle nastoupili hosté jako zmrazení. Div, že po šesti vteřinách neinkasovali druhou branku. Salák však svou šanci trestuhodně zahodil. Vše bylo zapomenuto o minutu déle: Sláma přihrál Ferreirovi, který nasměroval míč přímo do šibenice Kubíčkovy brány. Než se Tango vzpamatovalo, inkasovalo potřetí. Ferreira našel před prázdnou bránou Slámu, který se nemýlil.

Tango se osmělilo až ve 25. minutě, kdy orazítkoval tyč Záruba, jenže hned v následující minutě zavezl brankář Tiago balón až na soupeřovu polovinu, kde přesným pasem našel skórujícího Ribeira - 4:1. Brněnští museli hrát power play, ale marně hledali cestu k brance. Rozhodnout mohl jedenáct minut před koncem Pinto, ale svou střelou do prázdné brány trefil pouze břevno.

Brněnští nakonec utkání zdramatizovali. Chadzidisův nástřel při power play tečoval šikovně Záruba a snížil tak na rozdíl dvou branek. Minutu před koncem ještě zužitkoval přihrávku Beleje Seidler, jenže v poslední minutě už se hosté k ohrožení Tiagovy branky nedostali.

FC Balticflora Teplice – FC Tango Brno 4:3 (1:1)
Branky a nahrávky: 15. Guilherme (Holý), 22. Ferreira (Sláma), 23. Sláma (Ferreira), 26. Ribeiro (Tiago) – 2. Seidler (Belej), 30. Záruba (Chadzidis), 39. Seidler (Belej). Rozhodčí: Chládek – Henych. ŽK: Emerson – Chadzidis. Diváci: 300. Stav série 1:0.
Teplice: Tiago (Kalina) – Pinto, Ferreira, Emerson, Pierre – A. Žák, Novotný, Ribeiro, Sláma, Salák, Holý, Guilherme. Trenér Roger Augusto.
Tango: Kubíček (Zrzavý) – Chadzidis, Kovács, Belej, Seidler – Taverna, Svoboda, Brůna, Buršík, Záruba, Havel, Raphinha. Trenér Marian Berky.
II. semifinále play off CHANCE futsal ligy 2014
FC Tango Brno – FC Balticflora Teplice
středa 30. dubna, 20:00, SH Vodova v Brně

Reklama

Související témata: