Hlavní obsah

V nominaci do Kuvajtu došlo ke dvěma změnám oproti Brnu

Praha

Šéftrenér české futsalové reprezentace Tomáš Neumann nominoval svůj tým na říjnový turnaj v Kuvajtu. Z nominace na Turnaj 4 zemí v Brně vypadli tepličtí Zdeněk Sláma a Michal Salák. Nahradili je chrudimští hráči Matěj Slováček a Lukáš Rešetár.

Foto: Michal Pavlík, Svaz futsalu FAČR

Česká futsalová reprezentace.

Článek

Futsal Continental Cup 2014 je novým futsalovým turnajem napříč kontinenty. Hrát se bude od 23. do 28. října v Kuvajtu, přičemž los turnaje je na programu 21. října. Český výběr se utká s opravdu kvalitními celky. Evropu, kromě našeho výběru, zastupují na turnaji i mistři Evropy z Itálie. Americký kontinent reprezentuje Brazílie, Argentina a Guatemala. Afriku zase Egypt. Z Asie přiletí na turnaj Japonsko a nebude pochopitelně chybět ani domácí Kuvajt.

Po povedeném Turnaji 4 zemí v Brně nebylo sestavování nominace vůbec jednoduché. „Rozhodování pro mě bylo velmi těžké. Všichni hráči zahráli podle mých představ. Nakonec jsem se rozhodl tak, jak jsem se rozhodl," řekl trenér Tomáš Neumann, který nepovolal oproti Brnu Slámu se Salákem. „Zdeňka Slámu znám moc dobře, proto jsem dal šanci třeba Janu Lištvánovi, aby se prosadil proti velkým soupeřům. Ukázal mi, stejně jako Marcel Rodek, že do týmu patří. Nyní dostávají další šanci, aby se předvedli ne proti Maďarům, Slovákům a Polákům, ale třeba proti Brazílii, Itálii nebo Argentině."

Do týmu se vrací kapitán Lukáš Rešetár a Matěj Slováček. „Vycházel jsem z toho, že se vrátí Lukáš Rešetár s Matějem Slováčkem, tudíž jsem musel vyřadit dva hráče. Připraveni tedy budou Zdeněk Sláma s Michalem Salákem, ale znovu opakuji, oba podali skvělé výkony. Není to rozhodně definitivní a určitě ještě šanci v nároďáku dostanou," slíbil Neumann.

V týmu nechybí ani úspěšný brankář z Brna Ondřej Vahala. „Ukázal své schopnosti," podotkl kouč českého týmu, „Znovu si zaslouží být v týmu. Kubu Žďánského z Chrudimi dobře znám. Už chytal na velkých turnajích. Jsem zvědavý, jak Vahala snese zátěž a vypětí proti nejlepším týmům světa."

Seznam jmen do Kuvajtu přišel poměrně brzy. Hraje se totiž až na konci října. „Nominace se moc měnit nemůže. Kuvajťané mají nominaci postavenou jako na mistrovství světa. Musel jsem už před měsícem poslat dvacetičlenný seznam hráčů, ze kterého jsem musel vybrat čtrnáct futsalistů. V pátek byla uzávěrka finální nominace. Tam už nelze nic měnit, jen v případě zranění," vysvětlil Tomáš Neumann.

NOMINACE ČR „A"
Brankáři:
Libor Gerčák (Nejzbach Vysoké Mýto)
Ondřej Vahala (Benago Zruč n. S.)
Hráči do pole:
Michal Belej (Tango Brno)
Jan Janovský (Bielsko Biala)
Marcel Rodek (Benago Zruč n. S.)
Michal Seidler (Slov-Matic Bratislava)
Radim Záruba (Tango Brno)
David Cupák (Helas Brno)
Michal Holý (Balticflora Teplice)
Michal Kovács (Balticflora Teplice)
Jan Lištván (Benago Zruč n. S.)
Jiří Novotný (Balticflora Teplice)
Matěj Slováček (FK ERA-PACK Chrudim)
Lukáš Rešetár (FK ERA-PACK Chrudim)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.