Hlavní obsah

Ve španělském Lloret de Mar startuje v pondělí Pohár UEFS, futsalisty Zlína prověří baskická Vitoria

Přímořské letovisko Lloret de Mar, přezdívané turisty jako Perla Costa Bravy, bude od pondělí svědkem XVIII. dějství druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěže a to Poháru Evropské unie futsalu (UEFS). Český sálový fotbal bude mít ve Španělsku jediné želízko v ohni a tím bude zlínský klub Futsal SMR, když druhý český zástupce Gioia B2Balance Brno nakonec z ekonomických důvodů ve Španělsku startovat nebude. Hráči z města obuvi narazí v základní skupině na baskický celek New Ber House z Vitorie a také na francouzský tým Flash Ufbr Futsal Rodilhan Nimes. V turnaji bude hrát dvanáct týmů a mezi největší favority patří s určitostí moskevský Spartak.

Foto: Jan Zahnaš

Futsalisté Zlína se představí v Poháru UEFS ve Španělsku

Článek

Zlínští futsalisté vstoupí do turnaje pondělním zápasem s baskickou Vitorií a ve středu je čeká francouzský celek z Nimes. Cílem týmu je postup ze základní skupiny do čtvrtfinálových bojů, kde už bude záležet na mnoha okolnostech a zlínský celek by rád navázal na své bronzové umístění v Lize mistrů v roce 2012, která se odehrála v moravských Otrokovicích. Před odletem jsme vyzpovídali prezidenta zlínského klubu Josefa Soukeníka.

Kdy vyráží zlínský tým na Pyrenejský poloostrov?

Odlétáme v neděli z bratislavského letiště. Návrat bude zajímavý, protože část týmu se vrací opět v neděli o týden později a druhá část si pobyt prodloužila až do středy a využije ho k objevování krás Barcelony. Ona totiž středeční letenka plus tři levné noclehy vyjde levněji než nedělní letenka z Barcelony domů.

Víte, kde budete ve Španělsku ubytováni?

Budeme ubytování v hotelu Guitart Rosa v Lloret de Mar.

Co víte o hale a městu Llorert del Mar?

Víme jen to, že Lloret de Mar je katalánské město, ležící na pobřeží Costa Brava, že leží asi 75 km severně od Barcelony, v provincii Girona a má téměř 40 000 obyvatel.

Víte něco o svých nejbližších soupeřích?

O soupeřích nevíme, kromě toho že jsou z Francie a z Baskicka, jediným zdrojem informací jsou weby klubů či facebook.

Máte v mužstvu nějaké posily a jak probíhala příprava?

Největší a jedinou posilou je Josef Cieslar ze Stonavy, který jede s námi hlavně proto, že vloni jako náš hostující hráč nám pomohl tento pohár vykopat. Příprava až na jeden speciální trénink probíhala individuálně, to znamená, že se hráči připravovali ve svých klubech velkého fotbalu.

Kdo naopak bude v sestavě chybět?

Chybět bude řada zkušených a kvalitních hráčů, např. Stojaník, Světlík, Ulman a z mladých např. Chvíla, Slobodian a Křepelka. Důvody jsou různé - pracovní i rodinné, studijní i zranění.

Jaké máte plány a jakého umístění byste chtěli dosáhnout?

Chtěli bychom v každém případě postoupit ze skupiny, no a pak se uvidí... Držte nám palce, snad se nám podaří dobře reprezentovat český sálový fotbal - futsal i na mezinárodní scéně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články