Hlavní obsah

Z nominace českých futsalistů pro MS vypadli Holý a Oliva

Praha

Trenér české futsalové reprezentace Tomáš Neumann se rozhodl z konečné nominace pro listopadové mistrovství světa v Thajsku vynechat Michala Holého z Bohemians 1905 a Petra Olivu, který má zdravotní problémy. I bez něj je však ve čtrnáctičlenném výběru pět zástupců mistrovské Chrudimi.

Foto: FAČR

Česká futsalová reprezentace

Článek

Trenér Neumann nemohl v nominaci počítat s bratry Romanem a Michalem Marešovými, kteří se zřekli účasti, ale přesto měl velmi těžkou úlohu, aby vybral konečný kádr. "Musím říct, že to pro mě bylo nejtěžší rozhodování za celou dobu, co působím v českém nároďáku. Jet si zasloužilo všech šestnáct kluků. Mohu jich ale vzít jen čtrnáct," řekl Neumann v oficiální tiskové zprávě.

Nakonec ukázal na Holého a Olivu. "Hodně dlouho jsem váhal. Je mi opravdu líto Petra, který se zranil v podstatě v přípravě a nedal se doteď dohromady. Myslím si, že Michal Holý taky není v úplně ideální formě, takže proto to padlo právě na ty dva. Bylo to pro nás velmi těžké rozhodnutí, ale jsem přesvědčený, že jsme vybrali ty nejlepší," řekl Neumann.

Česká výprava odcestuje do Bangkoku v neděli 28. října. V dějišti ji nejprve čeká přípravný duel s Panamou, 3. listopadu pak vstoupí do turnaje zápasem s Kuvajtem. Ve skupině narazí také na Srbsko a Egypt.

Nominace futsalové reprezentace pro MS 2012 v Thajsku:
Brankáři: Libor Gerčák (Vysoké Mýto), Jakub Žďánský (Chrudim).
Hráči: Michal Belej, Michal Seidler, Michal Kovács (všichni Tango Brno), David Frič, Zdeněk Sláma, Jiří Novotný (všichni Bohemians 1905), Jan Janovský (Bielsko Biala/Pol.), Matěj Slováček, Lukáš Rešetár, Tomáš Koudelka, Marek Kopecký (všichni Chrudim), David Cupák (Helas Brno).

Reklama

Související témata: