Hlavní obsah

Futsalisté Plzně ve finále i potřetí porazili Chrudim a mají premiérový titul

Plzeň

Futsalisté Plzně získali premiérový mistrovský titul. Svěřenci trenéra Marka Kopeckého ve třetím finálovém utkání doma porazili historicky nejúspěšnější český tým Chrudim 4:1 a vyhráli sérii v nejkratším možném čase 3:0 na zápasy.

Foto: Twitter @futsalplanet97

Futsalisté Plzně slaví premiérový mistrovský titul.

Článek

"Je to pro mě neskutečné. Když jsem do Plzně přišel před dvěma lety, tak jsem nečekal, že bychom mohli udělat mistrovský titul. Jsem na celý tým strašně pyšný. Projít play off na devět zápasů a porazit Chrudim 3:0 na zápasy, tak prostě musíme něco umět," citoval Kopeckého web futsal.fotbal.cz.

Západočechy poslal do vedení v 10. minutě Rick, těsně před pauzou vyrovnal David Drozd pohotovou tečí. Druhá půle už patřila domácím. Ve 23. minutě se prosadil Seidler hlavou po nákopu brankáře Vahaly. Chvíli nato zvýšil Vnuk střelou do horního růžku. V závěru Interobal podržel Vahala a tři minuty před koncem přidal definitivní plzeňskou pojistku Kozár.

"Vybojovali jsme to týmově. Kabina táhla za jeden provaz, na hřišti jsme nechali všechno. Ukázali jsme, že v zápasech s Chrudimí jsme odehráli pět vyrovnaných poločasů. To, že jsme sérii vyhráli 3:0, není náhoda," uvedl plzeňský kapitán Lukáš Rešetár.

Chrudim, která byla v minulé nedohrané sezoně vyhlášena vítězem futsalové ligy, tak nerozšířila svou rekordní sbírku 14 titulů. K deseti z nich pomohl Rešetár. "Nechci říct, že by byly tituly v Chrudimi snadné, s Plzní jsme ale byli v jiné pozici. I z osobního hlediska pro mě znamená titul hrozně moc," dodal sedmatřicetiletý reprezentant.

Finále play off první futsalové ligy:
Plzeň - Chrudim 4:1 (1:1)
Branky: 10. Rick, 23. Seidler, 25. Vnuk, 37. Kozár - 20. D. Drozd. Konečný stav série: 3:0.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články