Hlavní obsah

Galeno parádou šokoval Arsenal. Opravdový kopanec do zubů, lamentoval Rice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle ještě Arsenal v Lize mistrů nikdy nezažil. První osmifinále Ligy mistrů na hřišti Porta prohrál 0:1 gólem v čase 93:22, kdy Galeno rozhodl fantastickou technickou střelou zpoza vápna. Gól v nastaveném čase znamenající prohru inkasoval londýnský celek vůbec poprvé v historii milionářské soutěže.

Foto: Luis Vieira, ČTK/AP

Martin Odegaard a Declan Rice (vpravo) po obdrženém gólu v 94. minutě na hřišti Porta v prvním osmifinále Ligy mistrů.

Článek

Když i portské zhořkne. Před zápasem v Portugalsku Arsenal namlsal své fanoušky dvěma vysokými výhrami v lize 6:0 a 5:0, jenže v Portu přímo na branku nevystřelil ani jednou. V Lize mistrů byl naposledy stejně jalový před třinácti lety s Barcelonou.

A když už zápas směřoval alespoň k bezbrankové remíze, rozjetý anglický celek zmrazil parádním technickým obstřelem gólmana zpoza vápna hrdina Wenderson Galeno.

„Je to opravdový kopanec do zubů, protože jsme inkasovali až v nastaveném čase,“ lamentoval záložník týmu z ostrovů Declan Rice pro TNT Sports. „Když hrajete 0:0 a podíváte se na čas a je 93. minuta, tak když nechcete vyhrát, alespoň ho neprohrajete. Možná jsme měli být v ten moment chytřejší a na hřišti těžkého soupeře uhrát remízu,“ litoval prohry kvůli „last minute“ gólu.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Martin Odegaard po rozhodujícím gólu. Reuters/Peter Cziborra

Šestadvacetiletý Brazilec se v tomto ročníku Ligy mistrů trefil už popáté a díky třem asistencím je s osmi body aktuálně nejproduktivnějším hráčem nejprestižnější klubové soutěže. Jeho poslední zásah byl takřka dokonalý. „Úder pod pás,“ prohlásil bývalý anglický reprezentant a legenda Kanonýrů Martin Keown v roli experta.

„Nevíte, co čekat, ale nikdy nemůžete nikoho podcenit, obzvlášť ne v Lize mistrů. Ale víme, co máme dělat dál. Nebudeme věšet hlavy, jde o to dostat se zpátky a vzpamatovat se v Premier League. A pak budeme stoprocentně připraveni na odvetu,“ dodal anglický reprezentant Rice směrem k odvetě, kdy bude s parťáky chtít za tři týdny před vlastními fanoušky smazat jednogólové manko. Gunners prohráli zápas ve vyřazovací části Ligy mistrů popáté v řadě.

„Musíme se počínat mnohem lépe. Nemůžeme vyhrát tím, že držíme míč a přihráváme si. Nebyli jsme hrozbou, chyběla nám agresivita, obzvlášť na útočné třetině hřiště. Musíme se zlepšit. Pokud chceme postoupit do čtvrtfinále, musíme soupeře porazit, a to je přesně to, co uděláme na Emirates stadium,“ slíbil trenér Arsenalu Mikel Arteta.

Reklama