Hlavní obsah

GLOSA: Plzni došel benzín. Tři zajíce nedohoní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před týdnem triumfovali na Slavii, ve čtvrtek si výhrou nad Dinamem Záhřeb zajistili s předstihem postup do osmifinále Konferenční ligy. V neděli však zažili studenou sprchu. Fotbalisté Plzně padli doma v lize se Slováckem vysoko 1:4. Proč takový výsledkový i výkonnostní sešup?

Foto: Profimedia.cz

Jan Kopic z Viktorie Plzeň a Merchas Doski ze Slovácka během utkání 15. kola Fortuna ligy.

Článek

I přes náročný program něčemu takovému nic nenahrávalo. V Edenu viktoriáni excelovali, proti Záhřebu si došli pro postup. Se Slováckem ovšem totálně zklamali. Důvod? Předně - až na útočníka Tomáše Chorého a krajního obránce Cadua, neodevzdal nikdo z viktoriánů svůj obvyklý standard.

Kapitán Lukáš Kalvach sice únavu za hlavní důvod odmítl, nicméně trenér Miroslav Koubek toto připustil. „Nelze nevidět, že to byl náš pětadvacátý soutěžní duel na podzim, a že nám chybí dva významní útočníci. Teď se to na nás podepsalo,“ pravil kouč.

Absence útočníka číslo jedna (Rafiu Durosinmi) a borce s více než 100 starty v Premier League (Matěj Vydra), a zároveň užší kádr oproti Spartě a Slavii, je zkrátka znát. Západočeši se navíc proti Slovácku nemohli opřít o čerstvé muže, které Koubek zařadil do základní sestavy. Pavla Buchu a Libora Holíka vystřídal o přestávce, Jana Sýkoru po hodině hry.

Plzeň se držela zhruba hodinu. Začala uvadat od chvíle, kdy za stavu 1:1 promarnili velké šance Sýkora a Dweh. Hráči začali šlapat vodu, tahali nohy z medu. Respektive, došel jim benzín.

Pokazili spoustu přihrávek, což je stálo další síly, a hosté jejich zaváhání nemilosrdně trestali. Celý zápas se rval do úmoru jediný Chorý. Když v závěru neúnavně napadal rozehrávající hosty, jeho parťáci ho jenom sledovali.

Leccos ohledně únavy naznačoval Koubek po duelu se Záhřebem. Ale asi ani on si nepomyslel, že to bude až v takovém rozsahu. Vzhledem k průběhu utkání se Slováckem jsou v ohrožení ambice v MOL Cupu, ve čtvrtek totiž Západočeši hrají odložený duel osmifinále v Olomouci.

Na Hané budou pouze s jedním útočníkem (Chorý bude s reprezentací) a bez Dweha, který letí na sraz liberijského národního týmu. Honit tři zajíce najednou prostě Plzeň zvládnout nemůže. Stropem v této ligové sezoně bude nejspíš třetí příčka.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.