Hlavní obsah

Haraslín jako klíčový žolík. Musíte být naštvaný zdravě, pověděl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prožil parádní střelecký týden. Záložník Lukáš Haraslín nejprve ve čtvrtek Spartě pomohl gólem proti Dinamu Záhřeb do základní skupiny Evropské ligy, nyní jako střídající hráč dvěma zásahy rozhodl o výhře úřadujících mistrů v Liberci 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Haraslín slaví gól v síti Liberce

Článek

V Liberci se na hřiště dostal až po hodině hry, ale i za pouhých třicet minut toho stihl více než dost. Stal se i hráčem utkání.

„Vždy je hráč trochu zklamaný, když není v základu. Ale věděl jsem, že nastoupím a byl jsem v hlavě nastavený tak, že chci mužstvu pomoci a jsem velmi rád, že se nám to podařilo a góly jsem pomohl k důležité výhře,“ lebedil si slovenský reprezentant, který je aktuálně s pěti brankami nejlepším střelcem české nejvyšší soutěže.

Na hřiště se dostal v 59. minutě, kdy vystřídal autora postupového gólu s Dinamem Záhřeb Olatunjiho. Nejprve se ještě zastřeloval, když po rohovém kopu napálil odražený míč těsně vedle tyče. Rudé barvy rozjásal až v 68. minutě, kdy na míč nedosáhnul Prebsl a 27letý křídelník měl cestu před domácí branku volnou. Obešel Vliegena a přes padajícího Chaluše poslal míč do odkryté branky.

„Věděl jsem, že brankář bude vybíhat a měl jsem trochu prostor na levou stranu. Mohl jsem ho ještě obstřelit, ale vyřešil jsem situaci takto a jsem rád, že to tam padlo,“ popsal rozhodující trefu.

Letenský tým úvodní gól viditelně uklidnil. „Přišel tam jako žolík a dal dvě branky, takže rozhodl. Ale určující byla i kvalita ve finální fázi. U Sparty bylo od šedesáté minuty vidět, jak si její hráči věří a situace řeší správně. Bohužel naopak nám střídání v poslední době moc nepomáhají, náš výkon jde spíš dolů,“ posteskl si kouč Slovanu Luboš Kozel. Za dalších devět minut slavil rodák z Bratislavy podruhé, když Vliegena obstřelil parádně k protilehlé tyči.

„Když nejste v základu, musíte být naštvaný zdravě. Kdybych byl před zápasem nějak uražený, že nehraji od začátku, tak bych možná dva ty góly nedal… Samozřejmě jsem to bral sportovně. Věděl jsem, že když bude potřeba mužstvu pomoci, tak tam půjdu v plné síle. A možná to dnes platilo o to více, protože Liberec byl možná víc unavený,“ zhodnotil Haraslín, jehož příchod na hřiště v 59. minutě citelně oživilo celou ofenzivu Sparty.

„Jeho příchod byl samozřejmě klíčový. Naskočil z lavičky, dal dva góly a vytvářel nebezpečí před libereckou brankou. Ale nahoru šel výkonem celý tým – Birmančevič či Kuchta. Celý náš tým odvedl opravdu dobrý výkon,“ pochvaloval si kouč Sparty Brian Priske. Letenští i potřetí v tomto kalendářním roce odjeli z Liberce s výhrou.

Reklama

  Ml. Boleslav - Slovácko dnes 17 : 00
20240514T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav vs. Slovácko
Ml. Boleslav
Slovácko
  Sparta - Ostrava dnes 19 : 30
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.