Hlavní obsah

Haraslín na třetí pokus rozjásal Letnou. Konečně jsem to trefil, oddychl si hrdina Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned třikrát se pokusil o svoji typickou obalovačku na zadní tyč, přičemž oba pokusy v prvním dějství putovaly do připraveného gólmana Ruie Silvy. Ten třetí ve druhé půli ale na Letné již odšpuntoval radost. Křídelník pražské Sparty Lukáš Haraslín vstřelil jedinou branku duelu s Betisem Sevilla, čímž svůj celek udržel ve hře o postup do jarní fáze Evropské ligy. „Konečně jsem to trefil,“ oddychl si 27letý Slovák.

Věděl jsem hned, jak s Kuchtičovou přihrávkou naložím, říká Lukáš Haraslín. Nad Betisem nevyhráváte každý den, super výsledek! Video: Sport.cz

 
Článek

Málokdo asi očekával, že by Haraslín před gólovým momentem volil cokoliv jiného než svoje patentované, technické zakončení, které zafungovalo již tolikrát. Což je logické, protože ani on sám neměl v hlavě žádný další plán. „Měl jsem možnost si to nabrat na levačku směrem k bráně, ale já si řekl, že to zkusím okolo obránce do jeho protipohybu. Hned po Kuchtičově přihrávce jsem věděl, co budu dělat,“ vysvětloval letenský hrdina své myšlenkové pochody.

Načež ihned přispěchal s pochvalou pro asistujícího kumpána z útočného trojzubce. Kuchta se totiž už ve druhém utkání po sobě vyprofiloval do tvůrčí role. V lize proti Zlínu připravil vítěznou trefu obloučkem pro Veljka Birmančeviče, na evropské půdě pak šajtlí právě pro Haraslína. „Byla to od něj super práce. Poslední zápasy mě i Birmu skvěle podporuje. Udrží i těžké míče, my z toho můžeme těžit,“ uvědomuje si opora Sparty přínos kolegy.

Přičemž označení opora na Haraslína sedí s těžko popsatelnou výstižností. Vždyť se prosadil již podesáté v sezoně. Byl podle něj právě gól, který udržel šance Sparty na jarní pokračování v Evropské lize, ten zatím vůbec nejklíčovější? „Pro mě je cenný každý. Beru ho jen jako další do sbírky, ale jsem za něj samozřejmě rád,“ poznamenal Haraslín.

Ještě více jej ale pochopitelně těší kýžený triumf nad favoritem skupiny C, tříbodový zisk a zamíchání postupovými kartami. „Nad Betisem nevyhráváte každý den. Výsledek je super nejen pro nás, ale pro celý klub. Máme z něj radost,“ neskrýval Haraslín nadšení. „Věděli jsme, že nás ve hře udrží jen vítězství. Tím, že jsme ho dosáhli proti skutečně kvalitnímu soupeři z top ligy, je o to cennější,“ dodal.

Spartu tak čeká další veledůležité evropské střetnutí 14, prosince na hřišti Arisu Limassol. Haraslín a spol. ale, jako správní profesionálové, rozpletení postupového rébusu řešit do té doby nehodlají. „S Arisem hrajeme až za dva týdny. Teď je před námi liga, je třeba zregenerovat a soustředit se na ni. Co bude, to bude,“ uzavřel hrdina Sparty, již čeká v neděli od tří hodin duel na hřišti Pardubic.

Reklama

  2 : 1 Real Madrid - Bayern 2 : 1 dohráno
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Leverkusen - AS Řím dnes 21 : 00
20240509T21 : 00:00+0200
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen vs. AS Řím
Leverkusen
AS Řím
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.