Hlavní obsah

Haraslín pomohl Slovákům odčinit ostudnou remízu s trpaslíkem. Byl mimořádný, chválil kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen česká reprezentace těží z dominantních výkonů pražské Sparty v jarní části sezóny. I slovenský výběr totiž nasměroval k důležitému vítězství v kvalifikaci na EURO 2024 jeden ze svěřenců Briana Priskeho, Lukáš Haraslín. I díky jeho brance Slováci doma přehráli Bosnu a Hercegovinu poměrem 2:0. „V klubu hraje ve skvělé formě. Předvedl výborný výkon, navíc se dokázal v pravý moment prosadit. Mužstvu opravdu mimořádně pomohl,“ vysekl poklonu 26letému křídelníkovi, pro něhož se jednalo již o pátou jarní trefu, kouč slovenského týmu Francesco Calzona.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Lukáš Haraslín (vlevo) slaví vstřelený gól v utkání s Bosnou a Hercegovinou.

Článek

Italský trenér si tak může zhluboka oddychnout, neboť tři body opravdu potřeboval. V předcházejících pěti utkáních pod jeho vedením totiž národní tým našich východních sousedů uhrál pět nerozhodných výsledků, přičemž hlavně po posledním duelu s Lucemburskem (0:0) byl pod palbou pořádně ostré kritiky. Slovenští fanoušci i experti těžko kousali nejen bezbrankovou remízu s maličkou zemí, která je domovem pouze 630 tisícům obyvatel, ale hlavně Calzonovo příliš optimistické hodnocení naprosto bezzubého výkonu mužstva. „To vážně? Doufám, že tlumočník jen špatně překládal," nechápal slova kouče internacionál Martin Škrtel. Suma sumárum, slovenský národní tým po souboji s Lucemburskem opouštěl zelený pažit za zvuku ohlušujícího pískotu.

Proti Bosně to ale byla jiná pohádka. Draví Slováci působili na trávníku diametrálně odlišným dojmem, což ocenili i příznivci přímo v Bratislavě. „Hráli jsme doma a chtěli získat fanoušky na naši stranu. Naposledy nás vypískali, tentokráte naopak vytleskali ve stoje. Doufám ale, že příště jich přijde více, Bosna měla v hledišti přesilu," komentoval atmosféru na stadionu Róbert Mak, jenž ve 13. minutě otevřel skóre duelu.

Slováci se tak kýženého a vůbec prvního vítězství pod Calzonou dočkali až na šestý pokus a po dvou utkáních kvalifikace na EURO 2024 mají na kontě čtyři body. „Jsem spokojený, kluci podali skvělý výkon. Ale dále budu tvrdit, že na zlepšení týmu potřebujete čas. Mužstvo má zdravého ducha, jen do sebe potřebuje dostat moje myšlenky," mírnil přehnané veselí po výhře nad Bosnou 54letý Ital.

Reklama

Související témata: