Hlavní obsah

Jablonec pod tlakem, hraje proti rekordu. Peltu to tejrá, myslí si Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buď utnou mizérii, nebo jablonečtí fotbalisté vytvoří v utkání se Slováckem nový klubový rekord v počtu zápasů bez výhry v řadě. I v součtu se závěrem minulé sezony Hübschman a spol. čekají na triumf už jedenáct zápasů. „Pro Peltu rána, kterou těžko kouše,“ myslí si zkušený trenér Petr Rada, který Jablonec vedl ve 253 zápasech v první lize.

Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia, Profimedia.cz

Fotbalistům Sparty držel v Kodani během utkání 3. předkola Ligy mistrů palce i bývalý šéf Českého fotbalu Miroslav Pelta.

Článek

Ve své prvoligové historii Jablonec čekal na výhru tak dlouho jen třikrát. Poprvé od října 2002 do března 2003. Podruhé vloni od února do dubna pod trenérem Petrem Radou. A potřetí jedenáctkrát za sebou neslavil letos. I s minulou sezonou majitel klubu Miroslav Pelta vyhlíží triumf v lize už od května. „Když budu mluvit za sebe, tak o sérii bez výhry samozřejmě vím, ale nechci se tím před utkáním stresovat,“ připouští útočník Jablonce Jan Chramosta, který se svými parťáky v tomto ročníku nevyhrál v lize už jako jediný.

„Jak pana Peltu znám, určitě to prožívá strašně a je to pro něj rána, kterou těžko kouše. Je ambiciózní prezident, který chce jen vyhrávat. Stoprocentně ho tohle mrzí a tejrá, protože Jablonec ekonomicky táhne sám. Dovedu si představit, že je z toho špatný o to víc, co udělal se hřištěm, přišlo hodně nových hráčů, ale výsledkově to ovoce nepřináší. Situace není jednoduchá, ale musí se s tím poprat,“ říká bývalý kouč Jablonce Petr Rada.

Rada v Jablonci skončil vloni v dubnu. Právě poté, když nevyhrál pojedenácté v řadě. Je otázkou, jak by zareagoval Pelta v případě, že by zelenobílí zítra proti Slovácku nevyhráli ani v desátém kole. Podle informací Sport.cz přesto měl dosud Látal relativně pevnou pozici. Pelta mu měl vyjádřit důvěru i před minulým zápasem v Hradci Králové, které však Jablonečtí prohráli 0:1. Ve středu pak zelenobílí postoupili přes třetiligové Domažlice na penalty.

„Věřím, že zápas v Domažlicích nás posunul a dodá nám trochu sebevědomí,“ doufá Náprstek. „Je na nás obrovský tlak a máme to v hlavách. Musíme pracovat a bojovat dál. Všichni víme, že jsme dole a nehrajeme podle našich představ. Chtěli bychom hrát lépe,“ dodává.

Jablonečtí se zatím trápí v ofenzivě. Se šesti vstřelenými góly jsou nejhorší z celé ligy. „Trápí nás, že dáváme málo gólů. Chceme to zlomit, ideálně co nejdříve,“ velí Chramosta, který zatím na ligovou trefu v této sezoně čeká.

„Na hřiště jdeme s podvědomím, že jsme od začátku sezony v lize nevyhráli, každý to má v hlavě. Potřebujeme nějaký zápas zvládnout na nulu vzadu a dát nějaký šťastný gól. Šancí máme hodně, ale nejsme schopní míč do branky dopravit. Sedí to na nás,“ poznamenává kouč Radoslav Látal.

Před svými fanoušky se Hübschman a spol. představí v sobotu se Slováckem teprve počtvrté. Právě i na brutální los Jablonec doplácí. První tři zápasy sehrál kvůli rekonstrukci hřiště venku. Doma zatím přivítal jen silnou Spartu se Slavií a ve specifickém zápase v Podještědském derby Liberec.

„Je pravda, že los byl pro Jablonec velkým hendikepem. Ale kádr má podle mě pořád kvalitní. V minulé sezoně hrál výborně Polidar, i když teď to není ono. Přišli dva noví stopeři, Tekijaški a Hurtado, kteří jsou na ligu nadstandardní, přišel Drchal. Zůstal zkušený Houska, Chramosta, Jovovič, Kratochvíl je hodně dobrý fotbalista, byť ho trochu brzdí zranění,“ říká Rada.

„Kádr určitě nemají na to, aby byli čtrnáctí, a tím nechci podrývat trenéra, on to určitě také dobře ví a chce z nich dostat to nejlepší, zatím se to však nedaří. Může se stát, že se nastartují už teď se Slováckem, a byl bych rád, kdyby tomu tak bylo. Slovácko je však silným soupeřem, venku hraje dobře,“ uzavírá Rada, který s Duklou Praha v týdnu Slovácko vyřadil v domácím poháru.

Související témata:
  2 : 0 Slavia - Plzeň 2 : 0 75. min Živě
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
  Jablonec - Pardubice zítra 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná zítra 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice zítra 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.