Hlavní obsah

Je radost hrát v Bayernu, vyznal se Kane. Hattrick bude slavit na Oktoberfestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se dohrálo, vzal si míč a v kabině si ho nechal podepsat od parťáků. Harry Kane už ví, jak chutná hattrick v bundeslize. Povedl se mu v pátém zápase, k pohodové výhře proti Bochumi (7:0) pomohl ještě dvěma asistencemi. Letní posila Bayernu to oslaví stylově: v neděli vyrazí s týmem na slavný Oktoberfest. „Existuje lepší způsob, jak poznat bavorskou kulturu?“ usmál se.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Harry Kane se v zápase svého Bayernu s Bochumí (7:0) blýskl hattrickem.

Článek

Před televizní kamery přišel v pantoflích a s rozvernou náladou. „Vyvíjí se to vážně nadějně, s každým dalším zápasem se cítím líp,“ vyprávěl Kane. Příběh kapitána anglické reprezentace znáte: v létě se odhodlal k životní změně a přesunul se z Tottenhamu do Bayernu. Zatím to vypadá na hodně dobrou volbu, nejen podle čísel. Do soboty se na nablýskané mnichovské adrese ještě nestalo, aby za prvních pět bundesligových zápasů někdo nasázel sedm gólů.

Změnil to až Kane.

Proti Bochumi zažil snové odpoledne. Poprvé se trefil pravačkou ze šestnáctky, pak mazácky proměnil penaltu a svůj první ligový hattrick od prosince 2017 zkompletoval elegantní patičkou na malém vápně. A po jeho akurátních nahrávkách se trefili Leroy Sané a Mathys Tel, což znamená, že se Kane podepsal pod pět ze sedmi zásahů Bayernu.

„Celý tým zahrál báječně,“ chválil trenér Thomas Tuchel. Jeho chlapci stihli 15 přímých střel na branku, což je nadprůměrné číslo. Zato utrápená Bochum pořád čeká na první ligové vítězství.

I kvůli Kaneovi, jehož by v sobotu nezastavila snad ani betonová zeď. „Hráli jsme přímočaře, byli jsme rychlí a šli jsme za vítězstvím,“ popisoval nadšeně. „Cítil jsem se v tom soukolí hodně dobře, je radost tady hrát.“

Vzpomínáte na rozpačité jaro Bayernu? Za jedenáctým titulem v řadě se spíš dopotácel, ovšem zkraje nové sezony z něj čiší drajv. Ztratil v jediném z pěti ligových duelů a ve středu úspěšně načal misi v Champions League: k výhře 4:3 ve šlágru s Manchesterem United pomohl i Kaneův gól.

Taky proto si Bayern zaslouží nedělní oslavu na Oktoberfestu. „Těším se. Nikdy předtím jsem tam nebyl,“ vykládal Kane. „Bude moc fajn, jít tam s další výhrou v kapse.“

Reklama

  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.