Hlavní obsah

Jindřišek poslal rekordní gól do nebe. Byl pro maminku, svěřil se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvacátá minuta utkání, penalta pro Bohemians. K její exekuci se za doprovodu burácivého skandování fanoušků chystá klokaní legenda Josef Jindřišek. Velezkušený středopolař pokutový kop bezpečně proměnil a ve svých 42 letech se stal nejstarším střelcem v historii samostatné české ligy. „Hodně se mi ulevilo. Gól jsem potřeboval, chtěl jsem ho dát kvůli mamince, která kouká z nebíčka. Tak jsem jí ho poslal nahoru,“ podělil se o emoce Jindřišek. Oslavy jeho primátu jsou ještě veselejší díky tomu, že Bohemians doma zdolali Jablonec vysoko 4:1 a pojistili si čtvrté místo v tabulce po základní části Fortuna ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Jindřišek na archivním snímku

Článek

Zelenobílý dres s klokanem na hrudi obléká od roku 2009. Za tu dobu se stihl stát rekordmanem Klokanů v počtu prvoligových utkání, kterých nasbíral přes tři stovky, fanoušky milovaným kapitánem a nyní i nejstarším střelcem celé Fortuna ligy. Navíc Jindřišek dále plní v Ďolíčku klíčovou roli, ze třiceti utkání v dosavadním průběhu sezony se do hry nedostal jen jednou.

„Těší mě, že jsem byl u dalšího jeho milníku jako trenér, ani nevím, jestli si to zasloužím. Byl jsem u jeho rekordu ve startech, teď i u tohoto. Je to pro mě neuvěřitelné," ocenil svého ostříleného svěřence trenér Jaroslav Veselý.

„Jakmile udělal hráč Jablonce tu hloupou penaltu, věděl jsem, že na ni půjdu," naznačil Jindřišek, že jeho rozhodování nebylo těžké. A to mu k němu navíc pomohl i kotel Bohemians, který jej před pokutovým kopem nahlas vyvolával.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva David Puškáč z Bohemians a David Štěpánek z Jablonce.

„Vnímal jsem to. Namotivovalo mě to k tomu, že penaltu musím kopat a proměnit ji. Ale nebyl jsem pod tlakem, že bych se nějak klepal, věřil jsem si," ukázal veterán chladnou hlavu.

Mírně pikantní pak se pak může zdát, že o sedm měsíců mladší Tomáš Hübschman, jenž právě proti Jindřiškovi nastoupil v roli jabloneckého kapitána, byl až doposud nejstarším střelcem historie české ligy. Na hřišti ale k žádným přílišným gratulacím nedošlo.

„Možná si napíšeme, nebo zavoláme. Tomáš ale neměl v hlavě rekord, není to typ, který by honil statistiky. Řešil spíše, že prohráli a spadli tak do skupiny o sestup. Na jeho místě bych byl úplně stejně naštvaný," chápavě pravil Jindřišek.

Jeho rekordní počin tak dodal krásnou tečku povedenému klokanímu odpoledni, které započalo již necelou půlhodinu před výkopem. To totiž na hrací plochu dorazili hlavní strůjci největšího úspěchu Bohemians v klubové historii, mistři Československa z roku 1983.

„Vidět takové legendy pohromadě je svátek. Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát a právě pro ně zápas zvládnout. Někteří mi říkali, že budu hrát ještě deset let, ale to asi ne," pousmál se Jindřišek.

Ten je, mimochodem, jediným aktivním hráčem Klokanů, který, ještě coby dvouletý klučina, zmíněný titul zažil. Z tehdy malého kloučka se ale vyklubala živoucí legenda Bohemains a co více - ligový rekordman.

Reklama

  2 : 2 Karviná - Zlín 2 : 2 dohráno
20240512T18 : 00:00+0200
Karviná vs. Zlín
Karviná vs. Zlín
Karviná
Zlín
  1 : 2 Liberec - Teplice 1 : 2 dohráno
20240512T15 : 00:00+0200
Liberec vs. Teplice
Liberec vs. Teplice
Liberec
Teplice
  1 : 3 Olomouc - Hradec Králové 1 : 3 dohráno
20240512T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc vs. Hradec Králové
Olomouc
Hradec Králové
  3 : 2 Pardubice - Č. Budějovice 3 : 2 dohráno
20240512T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice vs. Č. Budějovice
Pardubice
Č. Budějovice
  1 : 1 Bohemians - Jablonec 1 : 1 dohráno
20240512T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians vs. Jablonec
Bohemians
Jablonec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články