Hlavní obsah

Jurásek dostal novou konkurenci. V Rangers má dveře otevřené, favorit je ale jiný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nového konkurenta má v Benfice český krajní obránce David Jurásek. Portugalský celek definitivně přivedl z Manchesteru United na hostování s opcí Álvara Fernándeze Carrerase, což jen zvedlo spekulace, že se Jurásek bude v zimě stěhovat. Jak jsme již informovali, jednou z možností je pikantní přesun do Glasgow Rangers. Ve Skotsku ale prý události z roku 2021 z dvojutkání se Slavií už moc neřeší a levého beka by na Ibrox Stadium přivítali. Do hry se však zásadním způsobem vložil Hoffenheim, kde dlouhá léta působí Pavel Kadeřábek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jurásek během tréninku fotbalové reprezentace

Článek

Jurásek odešel v létě ze Slavie za 14 milionů eur (asi 345 milionů korun), začátek v Benfice se mu povedl. Nastupoval pravidelně. Jenže přišlo zranění a od té doby minutáž 23letého fotbalista klesla, konec podzimu strávil český reprezentant převážně na lavičce.

Portugalci navíc ve středu potvrdili příchod 20letého Carrerase. Jde o hostování s opcí na šest milionů eur, která se stane povinnou, pokud levý obránce odehraje na jaře alespoň polovinu zápasů prvního týmu. Juráskovy vyhlídky ohledně herního vytížení tak nejsou vůbec růžové. Závěrem podzimu dostával daleko větší důvěru Brazilec Morato, v kádru je navíc i aktuálně zraněný Juan Bernat, jenž prošel například PSG či Bayernem Mnichov.

Zájem o Juráska, který v týdnu v Portugalsku navštívil i soustředení Slavie, měly nejprve projevit zejména kluby z Francie – Lens a Marseille. A pak se objevily informace o zájmu Rangers. Asi nemusíme dlouze popisovat, proč tento klub vzbuzuje u slávistů velké emoce – jaro 2021, osmifinále Evropské ligy, Kemar Roofe a Ondřej Kolář, Glen Kamara a Ondřej Kúdela, údajný rasismus a výrazné tresty.

„Mrzí nás, co se stalo. Ale už je to dlouho, mnoho hráčů a dalších lidí na obou stranách se obměnilo a nemyslím, že by panovala nějaká nevraživost,“ popisovali redakci Sportu.cz lidé blízcí dění okolo Rangers, když se v listopadu představila na Ibroxu Sparta.

To samé prý platí i tentokrát v případě možného příchodu Juráska. „Zatím se o něm u nás moc nemluví, což ale nic neznamená. Rangers dokáží věci dobře tajit. Jurásek je velmi dobrý fotbalista a reprezentant. Navíc hraje na pozici, kam by rád trenér Philippe Clement přivedl posilu, protože se očekává, že odejde Ridvan Yilmaz. Borna Barišič má navíc smlouvu jen do konce sezony,“ popisují stejné zdroje a stejně tak někteří příznivci slavného skotského celku.

„A řešení slávistické minulosti? Vůbec ne. Fanoušci se zajímají pouze o hráče v Rangers. Jakmile fotbalista obleče modrý dres, je jedním z nás. Koukněme se na Abdallaha Simu, který byl ve Slavii a stal se velkým oblíbencem fanoušků,“ zdůrazňují.

Clement nově prohlásil, že Yilmaz klub neopustí, dokud v Rangers neseženou na levý kraj obrany patřičnou náhradu. Belgický trenér už v minulosti po slávistovi sáhl. Když trénoval Bruggy, vyzkoušel si tamní prostředí stoper Simon Deli.

Ve středu se pak vyrojily další nové informace, že Jurásek zamíří do Německa, konkrétně do Hoffenheimu za Pavlem Kadeřábkem. Podle sportovního deníku A Bole půjde o hostování do konce sezony, součástí dohody má být i opce na letní přestup ve výši minimálně 10 milionů eur (247,5 milionu korun).

Aktuálně osmý celek bundesligy by podle novináře Fabizia Romana rád vše dotáhl do konce tohoto týdne. Pro Juráska je důležité, aby na jaře nastupoval, a to nejen s ohledem na kariérní růst, ale i pozici v národním týmu a červnové Euro v Německu.

Reklama