Hlavní obsah

Pikantní změna adresy? O exslávistu Juráska stojí Rangers

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouhý půlrok od přestupu do Benfiky Lisabon, která za něj v létě poslala do pražské Slavie 14 milionů eur (asi 345 milionů korun), bude nejspíš opět měnit dres. David Jurásek je v hledáčku několika týmů, přičemž mezi nejvážnější zájemce se řadí – a teď by se měli příznivci sešívaných zhluboka nadechnout – Glasgow Rangers.

Foto: Profimedia.cz

David Jurásek

Článek

Právě Rangers jsou přitom mezi fanoušky Slavie snad tím vůbec nejnenáviděnějším zahraničním mužstvem. Na jaře 2021 se oba celky utkaly v osmifinále Evropské ligy, a ač tehdejší český mistr postoupil (doma 1:1, ve Skotsku 2:0), o fotbale se po skončení druhého zápasu téměř nemluvilo. Útočník Rangers Kemar Roofe totiž kopačkou do obličeje zmrzačil brankáře Ondřeje Koláře a způsobil mu zlomeninu v obličeji, záložník Glen Kamara si pak stěžoval na údajné rasistické urážky Ondřeje Kúdely. Ten nakonec vyfasoval desetizápasový distanc, ač z žádného dostupného záběru nebylo průkazné, co protihráči vůbec řekl.

Ironií osudu si právě Rangers plánují pořídit Juráska, který se později ve Slavii vykopal do reprezentace a výkony v sešívaném si zajistil angažmá v Benfice. O tom, že jednomu ze dvou historicky nejúspěšnějších týmů Skotska by se český reprezentant hodil, informoval jako první fotbalový portál HITC. S největší pravděpodobností by se mělo jednat o hostování do konce sezony.

Juráskovy vyhlídky ohledně herního vytížení v Benfice totiž nejsou vůbec růžové. Závěrem podzimu dostával na levém kraji defenzivy o poznání větší důvěru Brazilec Morato, v kádru figuruje navíc i momentálně zraněný, avšak velezkušený bek Juan Bernat, jenž prošel například PSG či Bayernem Mnichov. Portugalský velkoklub navíc finalizuje příchod dalšího levého obránce, konkrétně jde o 20letého Álvára Fernándeze, který coby kmenový hráč Manchesteru United strávil poslední půlrok hostováním ve španělské Granadě.

Spekulovalo se i o tom, že Jurásek by mohl okusit francouzskou nejvyšší soutěž v barvách Marseille. Momentálně sedmý tým Ligue 1 je ale v kontaktu i s Joshem Diogem z Hellasu Verona, a pokud dojde k dohodě s ním, Juráskovi se dveře do Francie nejspíše zavřou. A přesun do Rangers, jakkoliv pikantní, nabere reálných rozměrů. Ve Skotsku se tak bude moci potkat s dalším exslávistou Abdallahem Simou. Senegalec ale na rozdíl od něj zmiňovaný zápas, který antipatie mezi Slavií a Rangers zažehl, prožil na vlastní kůži právě coby hráč sešívaných.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.