Hlavní obsah

Jurásek slaví první trofej v Benfice! Ve vyhroceném derby se na něm vykartoval řezník Pepe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiéra jako hrom. Reprezentační obránce David Jurásek získal hned při svém soutěžním debutu za Benficu Lisabon první trofej, jeho celek v tradičním derby porazil Porto 2:0 a stal se tak vítězem portugalského Superpoháru. Utkaní mezi dlouholetými arcirivaly se ale neobešlo bez emocionálních výlevů poraženého celku. Porto totiž v závěru obdrželo hned dvě červené karty, přičemž jednou to nepěkně odnesl i Jurásek.

Foto: Profimedia.cz

Obránce David Jurásek získal s Benficou první trofej.

Článek

Tu první z nich inkasoval bývalý „zlý muž" Realu Madrid, čtyřicetiletý stoper Pepe. O něm je všeobecně známo, že občas si s fotbalovými pravidly příliš těžkou hlavu nedělá, což prokázal i v souboji s Juráskem. V úvodní minutě nastavení druhého dějství, za stavu 2:0 pro Benficu, totiž u postranní čáry poměrně zbytečně atakoval českého beka kolenem do kostrče. Ke smůle Pepeho byl ale na zápase přítomen videorozhodčí, hlavní arbitr Luis Godinho tak po shlédnutí záznamu neměl jinou možnost, než poslat zkušeného Portugalce předčasně do sprch.

To ale zdaleka nebylo vše. Oslabené Porto dokázalo obratem snížit, jenže kontaktní branka nebyla uznána pro hru rukou. O chvíli později se trenér Sergio Conceicao bouřil proti dalšímu výroku arbitra tak vehementně, až se mu před očima také začervenalo. Poté nastala poměrně komická situace, neboť 48letý kouč po svém vyloučení několik minut odmítal opustit hrací plochu, takže došlo na táhlou debatu se sudím Godinhem.

Ačkoliv to tak z popisu vyhroceného závěru vypadat nemusí, předtím docházelo na trávníku také k čistě fotbalovým bojům. Těm v prvním dějství David Jurásek jen přihlížel z lavičky náhradníků, do hry se tak dostal až při zahájení druhé půle společně s dalším exslávistou Petarem Musou. Mimochodem, Jurásek na levé straně obrany vystřídal Mihaila Ristiće, bývalého hráče Sparty.

A poločasové změny Benfice prospěly. Čtvrt hodin po pauze se pěkným obstřelem na zadní tyč prosadil Ángel Di María, asi nejzvučnější jméno na soupisce lisabonského celku. O sedm minut později na něj navázal Petar Musa přesným zakončením z hranice malého vápna, čímž definitivně rozhodl o osudu utkání ve prospěch Benficy.

Jurásek tak začal své nové angažmá tak úspěšně, jak jen to bylo možné. Benfica coby úřadující mistr Portugalska přetlačila Porto, které v minulém ročníku domácí soutěže předčila v konečné tabulce jen o dva body . A fakt, že obě branky vítězů padly až v momentě, kdy se český bek dostal na hřiště, mu v boji o pevné místo v základní jedenáctce zajisté také neuškodí.

Reklama