Hlavní obsah

Nasadí Chytila? Kouč Slavie bere v potaz i stav hřiště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po rozjezdu do sezony, ve kterém v lize ve všech třech zápasech vyhrála, stojí fotbalová Slavia před letním vrcholem. Před pohárovými kvalifikacemi. Ve třetím předkole Evropské ligy se sešívaní střetnou s ukrajinským Dniprem-1. „Celý klub chce hrát Evropu, chceme prodloužit sérií účastí v základní skupině. Teď koukáme jen na nejbližšího soupeře. Dál ne,“ říká slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský má z čeho vybírat, zejména v ofenzivě.

Článek

Slavia se cítí připravená, Trpišovský na hráčích pozoruje, jak jsou koncentrovaní. Jakou sestavu ve čtvrtek vyšle na plac? Zřejmě dost podobnou jako v neděli proti Zlínu. „Zdravotní stav mužstva je dobrý až na Davida Douděru, jehož start je nepravděpodobný. Ale všichni, co absolvovali zápas se Zlínem, jsou připraveni," nastiňuje kouč červenobílých.

Na začátku nové sezony upustil od divokých rotací v základní jedenáctce. Mezi prvním zápasem s Hradcem a druhým v Českých Budějovicích v ní udělal dvě změny, na následný střet se Zlínem už jen jednu, a to ještě kvůli zranění Douděry vynucenou. Dá se vytušit, že moc experimentovat nehodlá a že sestavu ladil na souboj s ukrajinským soupeřem. „O sestavě mám jasno, ale neprozradím ji," usmívá se Trpišovský.

Jak hráli sešívaní naposledy? V bráně byl Ondřej Kolář, před ním ve stoperské trojici Tomáš Vlček, Igoh Ogbu a Tomáš Holeš. Na krajích kmitali Ivan Schranz a Lukáš Provod, ve středu zálohy drželi hru Oscar a Christos Zafeiris, útočnou letku tvořili Václav Jurečka, Mick van Buren a Ondřej Lingr. Asi nejvíc se skloňuje nástup útočníka Mojmíra Chytila, jiná změna by byla překvapivá.

„Nasazení Mojmíra Chytila? Je to jedna z variant, kterou zvažujeme. Bereme v potaz všechny věci jako standardky, jeho sílu ve hře zády k bráně, způsob hry Dnipra v defenzivní fázi a tak dále," vypočítává hlavní slávistický stratég.

V úvahu při vytváření strategie bere i stav hřiště, které je v mizerné kondici. „Samozřejmě to musíme zohlednit. Doufáme, že si vytvoříme tlak. Ale budeme hledět i na vazby, které hráči mezi sebou mají a jak spolu v poslední době hráli. Pak jsou i nuance, kdo by mohl na soupeře platit. Ale je pravda, že pokud bychom se na jeden post rozhodovali mezi dvěma hráči, dostal by přednost ten s lepšími fyzickými parametry," zmiňuje Trpišovský.

Slavia je před vstupem do 3. předkola Evropské ligy favoritem. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Slavii se jako již tradičně nevešli někteří hráči na soupisku pro tento dvojzápas. Chybí v ní například stoper Taras Kačaraba, záložník Petr Hronek, zraněný záložník David Pech nebo útočník Stanislav Tecl. „Jsme limitovaní počtem hráčů, které tam můžeme dostat. Standa Tecl není úplně zdravý, obnovil si zranění za béčko na Admiře. Soupisku jsme dělali tak, abychom měli zastupitelnost na všech postech v obou rozestaveních," vysvětluje slávistický kouč. Poslední zbytek trestu si odpyká záložník Jakub Hromada, jenž na soupisce figuruje. K dispozici bude na odvetu.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.