Hlavní obsah

Kapitán Dynama: Výhra bude odrazovým můstkem. Vstřelený gól? Nejprve náhoda, ale ode mě kvalita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stoper Dynama České Budějovice Lukáš Havel šel do utkání s Bohemians v nezáviděníhodné pozici. S páskou na levé paži předtím coby lídr týmu přihlížel přímo ze hřiště čtyřem porážkám v řadě, proti Klokanům ale sám k tolik důležitému triumfu výrazně přispěl. Při vítězství 3:0 se sám jednou prosadil a navíc společně s kolegy z defenzivní linie udržel čisté konto. „Bude to pro nás takový ten odrazový můstek,“ věří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Havel z Českých Budějovic.

Článek

Jak hodnotíte průběh utkání?

Musím říci, že se nám povedlo. Od první minuty jsme ve hře drželi role, se kterými jsme do utkání šli. To se projevilo jak při standardních situacích, tak v defenzivě i závěrečných minutách, kdy jsme všichni drželi při sobě.

Bylo složité se připravovat na víkend po sérii neúspěšných výsledků? Necítili jste tlak?

Tlak jsme zvládli, nebylo to znát ani na trenérech. Nedávali jsme si nijak do hlav, že by to byl nějak obzvlášť důležitý zápas. Šli jsme do toho s tím, že je to jako každé utkání, které prostě jdeme vyhrát.

Ve stoperské dvojici jste v nejprve nastoupil s osmnáctiletým Ondřejem Čoudkem, ten ale po dvaceti minutách musel střídat a nahradil ho váš obvyklý parťák Martin Králik...

Byla samozřejmě škoda, že se nám tak brzy zranil hráč. Odehrál to skvěle, ale tohle bohužel fotbal občas přináší. Na druhou stranu Maťo vlétl do zápasu prakticky bez rozcvičení nebo čehokoliv podobného a zvládl to také výborně.

Vy osobně jste mužstvo uklidnil druhou brankou, kdy jste hlavou šikovně tečoval střelu Jana Suchana. Jak jste celou situaci vnímal?

Po rohu se odrazil balon na vápno a Sůša chtěl vypálit z voleje. Já stál ve správný čas na správném místě. Přesně jsem věděl kde jsem a trknul jsem balon doleva. To že mě trefil byla asi náhoda, ale ode mě už přišla kvalita. (smích)

Kromě gólu jste společně s parťáky také udrželi čisté konto, což musí být po sedmnácti obdržených brankách za úvodní čtyři kola také příjemné.

Určitě. Byl to jeden z takových úkolů, s nimiž jsme do zápasu šli. Věděli jsme, že máme kvalitu a vepředu se prosadíme, takže jsme věřili, že s nulou vzadu máme velkou šanci uspět.

Konečně jste si připsali kýžený tříbodový zisk, jak moc velké uklidnění pro vás první výhra představuje?

Určitě se nám bude o dost lépe dýchat. Na vítězství jsme se načekali dlouho a řekl bych, že jsme si ho zasloužili. Na tréninku všichni makáme na sto procent. Doufám, že to bude takový ten odrazový můstek.

Trenér Marek Nikl zmiňoval, že v kabině cítil, že tentokráte výhru už prostě urvete. Působilo na vás mužstvo stejně?

Jednoznačně. Věřili jsme, že teď to opravdu zlomíme, a když do toho dáme všechno, kvalitu přeneseme na hřiště a jako celý tým to zvládneme.

Reklama

  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.