Hlavní obsah

Kolumbijec James Rodríguez si kvůli zranění nezahraje na Copě América

Bogotá

Fotbalista James Rodríguez kvůli zdravotním problémům vypadl z kolumbijské reprezentace. Ofenzivní záložník Evertonu přijde o účast na mistrovství Jižní Ameriky a vynechá i předcházející dva zápasy světové kvalifikace s Peru a Argentinou.

Foto: Peter Byrne, Reuters

James Rodríguez z Evertonu při utkání s Sheffieldem.

Článek

"V minulých dnech absolvoval lékařské vyšetření, které odhalilo, že není v optimální kondici, takže se nepřipojí k týmu trenéra Reinalda Ruedy," uvedla kolumbijská asociace v prohlášení.

Devětadvacetiletý James v nedávno skončené sezoně vynechal několik utkání Evertonu kvůli svalovým zraněním. Celkem zasáhl do 26 soutěžních duelů, vstřelil šest gólů a přidal devět asistencí. V národním mužstvu má bývalý hráč Realu Madrid nebo Bayernu Mnichov bilanci 80 zápasů, 23 branek a 25 asistencí.

Turnaj Copa América se měl uskutečnit už loni, kvůli koronavirové pandemii byl ale přeložen na letošní rok a má se uskutečnit v termínu od 13. června do 10. července. Kolumbie původně byla hostitelem šampionátu společně s Argentinou, ale kvůli občanským nepokojům v zemi nedávno o pořadatelství přišla.

Reklama