Hlavní obsah

Kolumbijská gerila slíbila, že propustí uneseného otce fotbalisty Liverpoolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolumbijská levicová gerilová skupina Národní osvobozenecká armáda (ELN) slíbila, že propustí otce liverpoolského fotbalisty Luise Díaze. Její vůdce Antonio García to prohlásil na sociální síti Telegram. Únos také označil za chybu.

Foto: Scott Heppell, Reuters

Útočník Liverpoolu Diogo Jota oslavuje gól a drží dres na podporu svého spoluhráče Luise Díaze.

Článek

Díazovi rodiče byli uneseni minulý týden na čerpací stanici v domovském městě Barrancas na severu země. Matka čtyřiatřicetinásobného kolumbijského reprezentant poté byla záhy při záchranné akci osvobozena.

„Únos Díazova otce Severní válečnou frontou (část ELN) byla chyba,“ prohlásil García. „Lucho (Luis Díaz) je jedním ze symbolů Kolumbie a tak ho bereme i my v ELN,“ konstatoval a dodal, že velení už začalo pracovat na propuštění Díazova otce.

Incident totiž ohrožuje probíhající mírová jednání mezi ELN a kolumbijskou vládou. Severní válečná fronta podle médií uvedla, že únos provedla kvůli výkupnému, ale neuvědomila si, že jde o otce oblíbené fotbalové hvězdy.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.