Hlavní obsah

Košťál nevyloučil rozdělení svazu, Hašek další kandidaturu zváží

PRAHA

Poté, co valná hromada nezvolila nového předsedu připustil jeden z kandidátů na tuto funkci Vlastimil Košťál vytvoření samostatné české fotbalové asociace, což by znamenalo roztržení Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS). Kandidát Moravy Pavel Mokrý se však domnívá, že k takovému kroku nedojde.

Článek

"Musíme zvážit, jakým způsobem se k této situaci postaví česká komora. Možná přišel čas také zvážit vytvoření samostatné České fotbalové asociace," konstatoval zcela vážně Vlastimil Košťál.

"Jiří Kubíček neustále tvrdí, že je týmovým hráčem. Tady to plně prokázal... Není jím, protože tady byl naopak největším blokem při všech jednáních. To, co se stalo, je proti fotbalu a je to pro něj stresující. Kubíček bojoval sám za sebe a teprve potom za Moravu. Pokud se rozhodnu znovu kandidovat, tentokrát nevynechám Moravu, ale budu ji objíždět," dodal.

Kompromisního kandidáta Košťál nechce

O kompromisním kandidátovi Košťál neuvažuje... "To určitě ne, takového už jsme tu měli. Hledáme toho nejlepšího." Mokrý byl podle informací Práva připraven Košťálovi ustoupit a přijmout funkci prvního místopředsedy. Tuto cestu mu však Morava zakázala. Navíc ji znemožnil svoji kandidaturou na funkci místopředsedy i Jiří Kubíček, takže Mokrého, svolného k dohodě, zablokoval.

"Vzniklou situaci bude třeba vyhodnotit s chladnou hlavou a určitým časovým odstupem. Nevěřím tomu, že by došlo k roztržení svazu a český fotbal se osamostatnil od Moravy. Neumím si to představit," konstatoval Pavel Mokrý a dodal: "Je to spíš o tom, najít přijatelnějšího kandidáta pro obě komory než jsme my dva s Košťálem. Slyšel jsem jméno stávajícího generálního sekretáře Petra Fouska, znovu také Ivana Haška. Bude prostor, aby se třeba našli další."

Hašek další kandidaturu zváží

Hovořit o tom, zda bude znovu kandidovat, je podle něho v tuto chvíli předčasné. S Košťálem se shodl na možnosti prohlasovat nového předsedu napříč spektrem, nikoliv po komorách. "V moravské komoře tento můj návrh neprošel," krčil rameny Mokrý.

Ivan Hašek odjel ze smíchovského Národního domu ještě před úplným závěrem valné hromady... "Tohle je přesný obraz našeho fotbalu. To, co jsem viděl, pro mne bylo hodně silné. Všechno si nechám projít hlavou a zvážím, zda budu ještě kandidovat," řekl Právu do telefonu Hašek.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG