Hlavní obsah

Kozel shrábl sníh i tři body. Věřili jsme, že se nám pomoc vrátí, usmál se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopoledne vzal se svým trenérským štábem hrabla a pomohl pořadatelům na stadionu U Nisy se sněhovou nadílkou, odpoledne pak kouč Liberce Luboš Kozel shrábl i tři body. Slovan porazil Mladou Boleslav za hustého sněžení 2:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 16. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav

Článek

Pod Ještědem se z nebe sypal sníh už dopoledne a liberečtí trenéři pomohli s jeho úklidem, byť pravá chumelenice dorazila až v průběhu samotného utkání. „Ani nevím, kolik je tady zaměstnanců, asi šest jich hodinu dělalo půlku hřiště a pak se museli jít najíst. Tak jsme říkali, že jim pomůžeme, když máme do přípravy asi dvě hodiny času. Byli rádi a díky tomu se vše stihlo. Věřili jsme tomu, že se nám to v zápase třeba vrátí, což se potvrdilo,“ usmál se liberecký kouč Luboš Kozel.

Liberec se dostal už v sedmé minutě do vedení gólem Ghaliho, Mladá Boleslav však záhy vyrovnala Pulkrabem. Ve druhém poločase už začalo hustě sněžit a hřiště se proměnilo v bílé válečné pole. Rozhodčí dokonce musel dvakrát hru přerušit a nechat vyčisti lajny od sněhových vloček.

„Tam už to nebylo o fotbale, byla to holomajzna. Na tom se nedá nic hrát. Bylo tam hodně soubojů. Ze špatného terénu plyne špatné zpracování, špatný dotek, více kontaktů. Některé zákroky byly tvrdší, jsme proto rádi, že se nikomu nic nestalo. Regulérní hřiště asi nebylo, ale když už máte zápas rozehraný, tak se asi musí dohrát,“ poznamenal kouč hostů Marek Kulič, který v Liberci prohrál i před necelými čtyřmi týdny v osmifinále domácího poháru 0:1.

Tentokrát vyrovnanou bitvu na těžkém terénu rozhodl druhou výstavní brankou Ghali, který z Nigérie paradoxně nemá se sněhem tolik zkušeností. „Evidentně mu nevadil, ale přiznám se, že jsem si ani nemyslel, že budeme hrát druhý poločas na sněhu. Dá se však říct, že mu těžký terén nevadil, je lehkonohý, rychlostní typ hráče. Navíc byl v Trenčíně, pár zim už zažil. Na rozdíl od Čidiho (Okoh), který sníh vidí poprvé v životě,“ poznamenal Kozel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 16. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec – FK Mladá Boleslav

Ghali dvacet minut před koncem nedal technickou střelou levačkou zpoza vápna přesně k protilehlé tyči šanci Trmalovi žádnou šanci.

„Druhý poločas byl vyrovnaný, ale se sněžením to bylo čím dál víc na hranici regulérnosti. Zaplať pánbůh, Ghali měl gólovou formu, trefil nádherně druhý gól, čímž nás dostal do výhody. Na tomhle terénu něco vytvořit je vždy těžší než něco bořit. V tu chvíli jsme už byli ve vedení a jsem rád, že jsme náskok dokázali udržet,“ liboval si Kozel, který v lize naposledy prohrál před šesti koly se Slavií.

„V závěru to bylo už jen o tom, jestli přežijeme jejich nákopy poté, co Boleslav na hřiště přidala soubojové, vysoké hráče. Vítězství je víceméně ubojované, ale pro nás nesmírně cenné,“ uzavřel Kozel.

Reklama