Hlavní obsah

Výhra po šesti zápasech. Když je nejhůř, tým zabere, zářil liberecký kouč po triumfu nad Plzní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažil obrovskou úlevu. Jeho tým vyhrál ve fotbalové lize po šesti zápasech, v sobotu u Nisy vysoko porazil rozjetou Plzeň (3:0). Trenérovi Liberce Luboši Kozlovi spadl velký kámen ze srdce, v posledních týdnech se totiž spekulovalo o jeho odvolání. „Na výhru jsme čekali hodně, mám pochopitelně radost,“ zářil Kozel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Luboš Kozel mohl být s výkonem svého týmu spokojen

Článek

Měli jste před rozjetou Plzní respekt?

Plzeň je ve formě, vzbuzovala respekt. Ale my jsme navázali na výkon se Slavií a přidali jsme nadstavbu. Vyvarovali jsme se laciného gólu, navíc jsme dokázali vyřešit ofenzivní situace.

Kde se zápas lámal?

Rozhodující byl druhý gól. Byli jsme v tu chvíli trochu pod tlakem, akce Tupty byla excelentní. Je také skvělé, že jsme uhráli vzadu nulu. Ofenziva nám funguje delší dobu, góly dáváme. V tom jsme se zlepšili oproti úvodu sezony. Teď se všechno sešlo.

Zafungoval vám dobře taktický plán hry na brejky.

Máme hráče na rychlý přechod do útoku. Ale k brejkům se musíte dopracovat vedoucím gólem. To se nám povedlo střelou zpoza šestnáctky.

Co říkáte na výkon Tupty, který jeden gól dal na další přihrál?

I předchozí zápasy hrál dobře, u útočníků je to ale vždycky o číslech. Teď efektivitu měl. Jiné zápasy byl i výraznější ve hře, ale šance zahazoval.

Na co jste proti Plzni sáhli, to vám vyšlo. Vybral jste si smůlu v předešlých zápasech?

Štěstí jsme urazili v úvodu sezony v Mladé Boleslavi, tam nás to ztrestalo. Zvedali jsme se, ale urazili jsme štěstí podruhé v Karviné. Ale náš tým je takový, že když je nejhůř, zabere. Už minule se Slavií byl výkon výborný, teď jsme konečně přidali i výsledek.

Reklama