Hlavní obsah

Abidala po návratu k fotbalu zklamalo jednání Barcelony

Francouzský obránce Éric Abidal je zklamaný z toho, jak se k němu po návratu k fotbalu po roční pauze zaviněné transplantací jater zachovala Barcelona. Čtyřiatřicetiletý fotbalista musel z klubu odejít a teď v rozhovoru pro deník L'Equipe dokonce prohlásil, že během léčby nedostával peníze.

Foto: Sport.cz

Eric Abidal v dresu Barcelony

Článek

"Problémy byl v tom, že mi končila smlouva. Možnosti byly dvě - prodloužení, nebo odchod. Byl jsem připravený na obě varianty," řekl Abidal, který se na hřiště vrátil letos v dubnu a po sezóně zamířil z Barcelony do Monaka.

"Nesl jsem to těžce, ale neměl jsem na výběr. Dobrodružství s Barcelonou skončilo a mám radost, že v Monaku začíná nové," dodal vicemistr světa z roku 2006, jenž se v srpnu dokázal vrátit i do francouzské reprezentace a měl by za ni nastoupit také dnes večer v kvalifikaci MS s Gruzií.

Kluby začaly pochybovat

"Co mi ale hodně vadilo, bylo prohlášení na mojí poslední tiskové konferenci v Barceloně, kde řekli, že odcházím z profesionálních důvodů. Ostatní kluby kvůli tomu začaly o mém případném angažování pochybovat," prohlásil.

"Přitom to ani nebyla otázka peněz. Vždyť během všech měsíců, co jsem byl nemocný, mi klub neplatil," uvedl Abidal. "Proto jsem teď rád, že mi Monako věří. A musím zaklepat, že je všechno v pořádku, protože byly i chvíle, kdy jsem o sobě sám pochyboval," dodal.

Abidal s Barcelonou vyhrál čtyřikrát španělskou nejvyšší soutěž a dvakrát Ligu mistrů. Během šestiletého působení v klub se také spřátelil s trenérem Pepem Guardiolou, který teď vede Bayern Mnichov. "Pořád jsme v kontaktu. Právě on mi dal šanci a myslím, že kdyby byl pořád v Barceloně, tak bych v klubu zůstal," uvedl.

Reklama

Související témata: