Hlavní obsah

Alves po přestupu do Barcelony podepsal čtyřletou smlouvu

BARCELONA

FC Barcelona definitivně získal brazilského fotbalistu Daniela Alvese ze Sevilly. Podle mnohých expertů nejlepší pravý obránce na světě dnes podepsal se slavným klubem čtyřletý kontrakt. Za novou posilu Barcelona zaplatí 29 miliónů eur (696 miliónů korun), dalších šest miliónů může poslat na účet Sevilly v závislosti na výkonech a výsledcích pětadvacetiletého hráče.

Článek

"Barcelona by se chtěla dostat na pozice, kde byla před dvěma lety a já jsem rád, že můžu být částí tohoto projektu," uvedla nová posila. Alves za pět a půl roku v Seville pomohl týmu k dvojnásobnému vítězství v Poháru UEFA, evropském i španělském Superpoháru. V reprezentaci zatím odehrál šestnáct utkání a přispěl k loňskému titulu na Copa América.

"Podepsali jsme nejlepšího světového hráče na svém postu. Je to fotbalista, který rád útočí a má obrovský přínos," řekl sportovní ředitel Txiki Begiristain.

Po příchodu nového trenéra Josepa Guardioly získal katalánský velkoklub již čtvrtou posilu. Podle španělských médií je v jeho hledáčku rovněž dvojice z Arsenalu Alexander Hleb a Emmanuel Adebayor, stejně jako ruský útočník Andrej Aršavin z Petrohradu.

Reklama

Související témata: