Hlavní obsah

Ancelotti je pro národní tým první volbou, řekl šéf brazilského fotbalu

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti je nadále první volbou pro pozici trenéra brazilské fotbalové reprezentace. Uvedl to prezident Brazilské fotbalové konfederace Ednaldo Rodrigues, jenž chce jednat se zástupci španělského velkoklubu během nadcházejícího reprezentačního okna.

Foto: Jose Breton, ČTK/AP

Kouč Realu Carlo Ancelotti a Rodrygo při utkání se Sevillou.

Článek

"Stále máme v plánu přivést Ancelottiho. Po našich zápasech v Evropě bude situace jasnější, chci si promluvit s trenérem i prezidentem Realu Pérezem," řekl na tiskové konferenci Rodrigues s připomínkou toho, že národní tým čeká 17. června ve španělské Cornelle duel s Guineou a o tři dny později v Lisabonu se Senegalem.

Po neúspěšném mistrovství světa v Kataru, na kterém pětinásobní šampioni vypadli ve čtvrtfinále, skončil u týmu po šesti letech kouč Tite. Po Novém roce vede "Kanárky" dočasný trenér Ramon Menezes.

Ancelotti má s Realem smlouvu ještě na sezonu 2023/24. "Vyplatit kouče ze smlouvy samozřejmě není problém. Jde spíš o samotný kontrakt, který chtějí obě strany dodržet. Uděláme ale maximum, abychom dosáhli svého cíle," ujistil Rodrigues.

Třiašedesátiletý Ancelotti nedávno prohlásil, že chce na lavičce "Bílého baletu" vydržet po celou dobu tříleté smlouvy.

Reklama