Hlavní obsah

Vigo - Atlético 0:2Atlético vyhrálo ve Vigu a je zpět v čele španělské ligy

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Atlética Madrid se po výhře 2:0 v zápase 19. kola španělské ligy na hřišti Celty Vigo vrátili do čela tabulky o dva body před Barcelonu, která má však zápas k dobru. Villarreal porazil stejným poměrem doma Gijón, pošesté v řadě zvítězil a na třetí Real Madrid ztrácí stále pouze bod. Obě branky vstřelil útočník Cédric Bakambu.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Carrasco (vpravo) oslavuje gól proti Celtě Vigo se spoluhráčem z Atlétika Antoinem Griezmannem.

Článek

Atlético skórovalo ze své první střely na bránu, která ale přišla až v 49. minutě. Vietto předložil míč v pokutovém území Griezmannovi a francouzský reprezentant zakončil akci do odkryté branky Viga. Bývalý hráč San Sebastianu oslavil desátý gól v sezoně.

Definitivní pojistku přidal deset minut před koncem střídající Carrasco, který do madridského celku přestoupil v létě z Monaka. Atlético vyhrálo třetí zápas za sebou, Vigo za stejný počet utkání nezískalo ani bod, přesto zůstalo na pátém místě.

Villarreal inkasoval v duelu s Gijónem jako první. Espinosa dostal míč za záda brankáře Areoly, sudí ale gól neuznal kvůli údajnému faulu skórujícího hráče. Krátce poté na druhé straně otevřel skóre po Soldadově přihrávce před branku Bakambu.

Čtyřiadvacetiletý útočník, který do Villarrealu přestoupil v létě z tureckého Bursasporu, navýšil po změně stran náskok a s osmi brankami je nejlepším střelcem "Žluté ponorky". Druhou asistenci v zápase si připsal Soldado. Gijón ve čtvrtém zápase za sebou nezískal ani bod a v tabulce se nachází na sestupové osmnácté pozici.

Trenér Gary Neville stále čeká na první ligovou výhru na lavičce Valencie. V San Sebastianu jeho tým podlehl 0:2 po gólech Jonathase z 79. a 82. minuty.

Španělská fotbalová liga - 19. kolo:
Villarreal - Sporting Gijón 2:0 (26. a 51. Bakambu),
San Sebastian - Valencie 2:0 (79. a 82. Jonathas),
Eibar - Espaňol Barcelona 2:1 (15. Inui, 74. Bastón z pen. - 22. Joan Jordán)
Las Palmas - Málaga 1:1 (51. Tanausu - 72. Santa Cruz)
Vigo - Atlético Madrid 0:2 (49. Griezmann, 80. Carrasco).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články