Hlavní obsah

Atlétiku budu navždy vděčný, že mi věřilo, prohlásil Suárez

Valladolid

Jednadvaceti góly včetně vítězných v posledních dvou kolech pomohl kanonýr Luis Suárez fotbalistům Atlétika Madrid k jedenáctému španělskému titulu. Uruguayský útočník v emotivním rozhovoru po sobotní rozhodující výhře 2:1 ve Valladolidu v závěrečném 38. ligovém kole přiznal, že klubu bude navždy vděčný, že mu věřil poté, co se před začátkem sezony stal v Barceloně nepotřebným.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Luis Suárez v dresu Atlética oslavující vítězný gól po zýápase s Valladolidem

Článek

Suárez dal od příchodu z Liverpoolu v roce 2014 za Barcelonu během šesti sezon 198 soutěžních branek, čímž se zařadil na třetí místo mezi nejlepšími střelci klubových dějin. S katalánským celkem vybojoval 13 trofejí. Po minulé sezoně s ním ale vedení Barcelony přestalo počítat a rozvázalo s ním smlouvu. V září se Suárez upsal Atlétiku.

"Bylo to náročné. Situace, kterou jsem zažil, jak se na mě dívali spatra... Atlético mi ale otevřelo dveře. Proto budu tomuto úžasnému klubu navždy vděčný, že mi věřil. Dali mi šanci dokázat, že pořád můžu hrát na této úrovni," řekl dojatý Suárez v rozhovoru pro Movistar.

"Hodně lidí trpělo se mnou: má žena, děti. Jsou se mnou každý den, fotbal hraju už dlouho, ale tuto sezonu trpěli nejvíc," uvedl čtyřiatřicetiletý Suárez, který vyhrál pátý španělský titul.

Atlético se vrátilo na vrchol La Ligy po sedmi letech. V posledních dvou zápasech proti Pamploně a Valladolidu otočilo skóre z 0:1 na 2:1, přičemž rozdílovou branku vstřelil v obou případech Suárez. Rojiblancos ovládli soutěž o dva body před obhájcem trofeje a městským rivalem Realem.

"Znovu jsme ukázali, že Atético prožilo skvělou sezonu, navzdory potížím, kterým jsme se v určitých fázích ročníku nevyhnuli. Dokázali jsme, že jsme nejlepší tým, nevyrovnanější, a proto jsme šampioni," prohlásil Suárez.

Jen slova obdivu měl na jeho adresu předseda klubu Enrique Cerezo. "Je to skvělý hráč, úžasný člověk a skvostný střelec. Dokázal to na hřišti i po zápase slzami a emocemi, které ukázal všem Španělům a celému světu," konstatoval Cerezo.

Suárez má smlouvu i na příští sezonu. "Jeho kontrakt je obnovený a záleží pouze na něm, jestli chce pokračovat, nebo ne. Myslím si, že o tom nebude pochybovat," uvedl Cerezo.

Reklama

Související témata: