Hlavní obsah

Barcelona bojuje s finančními dopady krize, začala šít vlastní roušky

Fanoušci ve Španělsku se také dočkali. Příznivci Barcelony si od konce května mohou pořídit roušky s motivy klubu. Katalánský celek se tím snaží zmírnit finanční dopady pandemie koronaviru. Španělsko patří mezi nejpostiženější země světa nemocí covid-19. La Liga se má znovu rozběhnout 11. června za zavřenými dveřmi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Barcelona prodává fanouškům roušky v klubových barvách.Video: sntv

 
Článek

Barcelona svým příznivcům představila roušky ve třech provedeních. Jedna z roušek se vyrábí ve žluté barvě s červenými pruhy, které odkazují na katalánskou vlajku.

Příznivci Blaugranas si pro zdravotnickou ochranu mohou dojít do oficiálních klubových obchodů po celé zemi. „Sleduji klub na sociálních sítích. Když jsem se dozvěděl, že prodávají roušky, rozhodl jsem se zajít sem do centra a jednu si koupit," nechal se pro agenturu AP slyšet Manel Fábregas.

Barcelona v oficiální zprávě uvedla, že roušky jsou vyráběné ve Španělsku a splňují veškeré standardy pro ochranu proti koronaviru. Cena jednoho kusu je 18 eur (téměř 500 korun). Vyprat a znovu použít se dá až 40krát.

„Myslím, že to je skvělá iniciativa. Teď můžu reprezentovat klub, kamkoliv půjdu. A také tím budu dodržovat preventivní zdravotnické doporučení. Také tím pomůžete klubu, který je ovlivněn touto situací. Takže můžete přispět, jak jen to jde," vítá možnost podpořit svou milovanou Barcelonu fanoušek Xavier Gonzalez.

Reklama

Související témata: