Hlavní obsah

Barcelona deklasovala v poháru Pamplonu 4:0

Ve Španělském poháru se schyluje ke čtvrtfinálovému souboji mezi giganty z Madridu a Barcelony. Po Realu totiž uspěl v prvním utkání osmifinále také katalánský velkoklub a zásluhou vítězství 4:0 nad fotbalisty Osasuny Pamplona má výrazně nakročeno k postupu. Po dvou gólech vstřelili Cesc Fábregas a Lionel Messi.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Lionel Messi uniká Davidu Timorovi krátce před vstřelením gólu do sítě Pamplony.

Článek

Hvězdný Argentinec Messi neměl původně kvůli chřipce vůbec hrát, ale nakonec se objevil na lavičce. V prvním poločase ho v roli střelce zastoupil bývalý kapitán Arsenalu Fábregas, jenž po přihrávkách Xaviho skóroval ve 14. a 19. minutě.

Do druhého poločasu nastoupil Messi a v 72. minutě po Fábregasově centru vstřelil jeden z mála svých gólů hlavou. V nastaveném čase stanovil nejlepší hráč světa konečné skóre opět po přihrávce špílmachra Xaviho svou 31. brankou v sezóně.

"Nejdřív říkali, že Messi má horečku a bude doma. Nakonec ale nastoupí a dá dva góly. Co s tím můžeme dělat?" povzdechl si kouč Pamplony José Mendilibar, jehož tým před debaklem na Nou Campu neprohrál sedm zápasů v řadě. "Byl by zázrak, kdybychom se dostali do dalšího kola. Radši na pohár zapomeneme a budeme se soustředit na ligu," dodal realistky směrem k odvetě.

Messi prý nezvracel

Messi v televizním rozhovoru uvedl, že jeho zdravotní stav nebyl vážný. "Nezvracel jsem a neměl jsem horečku. Jen mě bolelo břicho, nic jiného. Proto jsem se nezúčastnil ranního tréninku, ale poté se mi ulevilo natolik, že jsem mohl hrát," řekl čtyřiadvacetiletý Argentinec.

Obhájce trofeje Real bude mít příští týden v odvetě přece jen těžší práci, protože v úterý porazil Málagu až po obratu těsně 3:2.

Reklama

Související témata: