Hlavní obsah

Barcelona i Real Madrid ve španělské lize prohrály s outsidery

MADRID

Fotbalisté Barcelony i Realu Madrid ve 34. kole španělské ligy překvapivě prohráli se zachraňujícími se outsidery. Real bez některých odpočívajících hvězd včetně Cristiana Ronalda doma podlehl Zaragoze 2:3. Barcelona neudržela proti nováčkovi ze San Sebastianu vedení a na jeho hřišti s rovněž pozměněnou sestavou utrpěla porážku 1:2. Katalánci čtyři kola před koncem dál vedou tabulku s osmibodovým náskokem.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Rozladěný fotbalista Realu Madrid Kaká

Článek

Svěřenci trenéra Josého Mourinha na stadionu Santiaga Bernabéua neodčinili středeční prohru 0:2 proti Barceloně v semifinále Ligy mistrů a před svými diváky vyšli naprázdno i proti Zaragoze. V její obraně odehrál celé utkání stoper Jiří Jarošík, který se svými spoluhráči udělal důležitý krok k udržení v soutěži.

Hosty poslal do vedení ve 41. minutě Ángel Lafita po hrubé chybě domácího brankáře Ikera Casillase. Kapitán Realu se chystal z voleje odkopnout dlouhý míč, ale nečekaným promáchnutím nabídl protihráčům vyloženou šanci ke skórování.

Deset minut po přestávce navíc pojistil vedení gólem z penalty nejlepší týmový střelec Gabi. V 62. minutě sice snížil hlavičkující obránce Sergio Ramos, ale čtvrt hodiny před koncem navýšil vedení z brejku znovu Lafita.

Červenou kartu dostal Carvalho

Pět minut před koncem sice vstřelil kontaktní branku francouzský útočník Karim Benzema, ale na body už Madridští nedosáhli. Krátce poté totiž musel předčasně opustit hřiště portugalský stoper Ricardo Carvalho, který byl vyloučen po druhé žluté kartě. Hráči "Bílého baletu" tak počtvrté z posledních pěti soutěžních utkání nedohráli v plném počtu.

Barcelona nevyužila možnost navýšit vedení před Realem na jedenáct bodů, což by ji výrazně přiblížilo k zisku třetího mistrovského titulu za sebou. Hosté v San Sebastianu ukončili svou sérii 31 ligových zápasů bez porážky. "Barca" naposledy v domácí soutěži nebodovala 11. září 2010, kdy na Nou Campu podlehla 0:2 dalšímu nováčkovi Hérculesu Alicante. Mimo svůj stadion Barcelona prohrála v ligovém utkání poprvé od 14. února 2010. Před třiadvaceti zápasy v minulé sezoně nestačila na Atlético Madrid.

Favorit začal v Baskicku dobře a ve 29. minutě ho poslal do vedení záložník Thiago, který zakončil akci spoluhráčů Xaviho a Messiho. Druhý poločas však patřil domácímu Realu Sociedad, který prohrál šest z předchozích sedmi ligových duelů. V 70. minutě nejprve zblízka vyrovnal střídající Uruguayec Diego Ifrán a osm minut před koncem záložník Xabi Prieto z penalty se štěstím překonal brankáře Josého Manuela Pinta.

Španělská fotbalová liga - 34. kolo:
Real Madrid - Zaragoza 2:3 (62. Ramos, 85. Benzema - 41. a 77. Lafita, 55. Gabi z pen.), San Sebastian - FC Barcelona 2:1 (70. Ifran, 83. Prieto z pen. - 29. Thiago).

Reklama