Hlavní obsah

Barcelona vyhrála ve Villarrealu, Real doma podlehl Gijónu

MADRID

Fotbalisté Barcelony využili ve španělské lize zaváhání Realu a v čele tabulky na něj mají osm kol před koncem už osmibodový náskok. Obhájce titulu vyhrál ve Villarrealu 1:0, zatímco madridský klub nečekaně podlehl Gijónu 0:1 a poprvé v sezóně na svém hřišti nezvítězil. Jeho trenér José Mourinho tak doma prohrál se svým týmem v ligovém utkání poprvé od 23. února 2002. Naposledy ještě na lavičce Porta nebodoval proti celku Beira Mar.

Foto: Andrea Comas, Reuters

Zakaboněný kouč Realu Madrid při utkání s Gijónem.

Článek

Po přestávce hru Katalánců výrazně oživil střídající Argentinec Lionel Messi, který chyběl v základní sestavě kvůli drobnému svalovému zranění z reprezentační přestávky. Z velkého tlaku hostů vstřelil v 67. minutě jediný gól utkání po rohovém kopu stoper Gerrard Piqué.

Barcelona tak prodloužila svou sérii bez ligové prohry na osmadvacet utkání. Mimo svůj stadión bodovali svěřenci kouče Pepa Guardioly podvaadvacáté za sebou.

Real zvítězil na svém stadiónu Santiaga Bernabeua v této sezoně ve všech předchozích 14 ligových a celkem 22 soutěžních utkáních. Naposledy ve španělské metropoli prohrál 10. dubna minulého roku s Barcelonou.

Jedinou branku dnešního duelu vstřelil v 79. minutě záložník Gijónu Miguel de las Cuevas, který zakončil přízemní střelou k tyči povedenou akci spoluhráčů.

V útoku "Bílého Baletu" výrazně chyběli zranění nejlepší střelci Cristiano Ronaldo a Karim Benzema. Prosadit se nedokázal ani střídající uzdravený forvard Gonzalo Higuaín, který nastoupil poprvé po čtyřech měsících.

Domácí budou mít šanci na reparát před svými diváky v úterním úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů proti londýnskému Tottenhamu.

Valencie díky čtyřem brankám útočníka Roberta Soldada otočila utkání v Getafe a po výhře 4:2 se dostala před Villarreal na třetí místo. Domácím sice zajistil poločasové vedení nejlepší střelec Manu, ale po přestávce úřadoval pětadvacetiletý Soldado.

Bývalý hráč Getafe rozhodl o výsledku čtyřmi trefami během 31 minut. "Netopýři" tak přerušili sérii tří soutěžních porážek, domácí čekají na vítězství osm ligových utkání.

Španělsko - 30. kolo
Real Madrid - Gijón 0:1 (79. De las Cuevas), Getafe - Valencie 2:4 (13. Manu, 87. Sardinero - 46., 64., 66. a 77. Soldado), Villarreal - FC Barcelona 0:1 (67. Piqué).

Reklama

Související témata: