Hlavní obsah

Sevilla - Real Madrid 2:3Benzema dokonal v nastavení velký obrat Realu v Seville

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid ve šlágru nedělního 32. kola španělské ligy na hřišti Sevilly smazali dvougólové poločasové manko a po velkém obratu zvítězili 3:2. Vítěznou trefu dal ve druhé minutě nastavení nejlepší ligový střelec Karim Benzema. "Bílý balet" vede soutěž o 15 bodů před trojicí pronásledovatelů Barcelonou, Atléticem a právě Sevillou. Atlético i v oslabení udolalo 2:1 Espaňol, v osmé minutě nastavení rozhodl z penalty svým druhým gólem v utkání Yannick Carrasco. Obhájci titulu zvýšili na čtvrtém místě náskok před pátým Betisem Sevilla na tři body.

Článek

Sevilla se ujala vedení v 21. minutě, kdy se před Rakitičovou střelou z přímého kopu rozestoupila zeď bránících hráčů a brankář Courtois byl bez šance. O čtyři minuty později navíc zakončil pohlednou akci Lamela.

Po změně stran ale snížil střídající Rodrygo a v 83. minutě po další Carvajalově asistenci srovnal Nacho. Obrat dokonal v nastavení Benzema, který zužitkoval střelou z malého vápna Rodrygovu zpětnou přihrávku. Andaluský celek tak prodloužil čekání na výhru ve vzájemných zápasech na sedm duelů a ztratil v boji o druhé místo. Tomu je nejblíž Barcelona, která má oproti všem konkurentům dva zápasy k dobru.

V utkání Atlética s Espaňolem přišel hrdina zápasu Carrasco na hřiště po poločasové pauze a v 52. minutě z úhlu otevřel skóre střelou na přední tyč. O dvacet minut později byl ale vyloučen po druhé žluté kartě Kondogbia a Espaňol srovnal z následné standardní situace. De Tomás vypálil na stranu, kde stál připravený Oblak, slovinský gólman ale zachyboval a propustil míč do branky.

Atlético ale přece jen ukončilo třízápasové čekání na výhru. V závěru nastavení zahrál právě De Tomás ve vápně rukou a Carrasco z poslední akce utkání rozhodl. "Colchoneros" vybojovali trefami po 90. minutě už deset bodů, v této sezoně La Ligy nemá žádný tým lepší bilanci.

Španělská fotbalová liga - 32. kolo
Granada - Levante 1:4 (90.+2 Collado - 17. Gómez, 56. Morales z pen., 77. Malsa, 90.+5 Soldado)
Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 2:1 (52. a 90.+8 z pen. Carrasco - 74. De Tomás)
Bilbao - Vigo 0:2 (11. Aspas, 37. Beltrán)
FC Sevilla - Real Madrid 2:3 (21. Rakitič, 25. Lamela - 50. Rodrygo, 83. Nacho, 90.+2 Benzema)

Reklama

Související témata: