Hlavní obsah

Benzema se dozví verdikt soudu za podíl na vydírání v listopadu

Paříž

Francouzský fotbalista Karim Benzema se dozví verdikt soudu ohledně jeho podílu na vydírání bývalého reprezentačního kolegy Matthieu Valbueny 24. listopadu. Termín dnes stanovilo státní zastupitelství ve Versailles, hvězdný útočník Realu Madrid u závěrečného soudního líčení chyběl.

Foto: Juan Medina, Reuters

Útočník Realu Madrid Karim Benzema.

Článek

Třiatřicetiletý Benzema je podezřelý z toho, že se v roce 2015 snažil Valbuenu přesvědčit, aby zaplatil vyděračům, kteří hrozili zveřejněním jeho intimního videa. Navzdory nadprůměrným výkonům v Realu Benzema od vypuknutí skandálu dlouho nemohl hrát za reprezentaci.

Vyšetřovatelé Benzemu viní z toho, že v případu vydírání Valbueny vystupoval jako prostředník poté, co ho oslovil jeho přítel z dětství. Rodák z Lyonu alžírského původu se údajně snažil přesvědčit reprezentačního spoluhráče, aby vyděračům zaplatil, Valbuena ale místo toho případ ohlásil policii. Společně s Benzemou, jenž vinu popírá, stanuli před soudem další čtyři lidé.

Benzema, pro jehož vyřazení z národního týmu se v době propuknutí skandálu vyslovili i vrcholní francouzští politici, se do reprezentace vrátil po téměř šesti letech před letošním Eurem, kde Francie navzdory jeho čtyřem gólům překvapivě vypadla už v osmifinále. Čtyřnásobný vítěz Ligy mistrů má v národním týmu na kontě 92 zápasů, v nichž vstřelil 33 branek.

Reklama

Související témata: