Hlavní obsah

Bez kompromisů! Hvězdný Dembélé z Barcelony dostal pokutu

Barcelona/Praha

Jak avizoval, tak učinil. Nový trenér fotbalistů Barcelony Xavi v kontextu zveřejněného desatera pravidel, kterým se nyní musejí jeho svěřenci řídit, vyměřil pokutu francouzské hvězdě týmu. Mistr světa Ousmane Dembélé ji vyfasoval za pozdní příchod na trénink, referují španělská média.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Ousmane Dembélé v dresu Barcelony.

Článek

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní záložník dorazil v pátek do tréninkového centra katalánského velkoklubu Cuitat Esportiva v 8:33 ráno, příprava přitom začínala v 10:00. Podle Xaviho nařízení však musí být hráč na místě o hodinu a půl dříve, takže ani ty tři minutky Dembélému, který je navíc zraněný, neodpustil.

Výši finančního trestu klub nespecifikoval, podle již dříve zveřejněného ceníku by se však mělo jednat o 100 eur (zhruba dva a půl tisíce korun). S každým dalším prohřeškem se má pokuta zdvojnásobit.

Jednačtyřicetiletý někdejší záložník Barcelony a světový šampion Xavi se stal nástupcem odvolaného Ronalda Koemana, s vedením klubu podepsal kontrakt na dvě a půl sezony. Jeho příchod následoval nedlouho poté, co se vedení Barcy podařilo dojednat předčasné ukončení smlouvy v jeho dosavadním působišti, katarském Al Saddu.

Zadlužený barcelonský klub prochází hlubokou krizí po odchodu hvězdného Lionela Messiho do Paris St. Germain. V domácí soutěži z 12 zápasů vyhrál jen čtyři a v tabulce mu patří až devátá příčka.

Jak bude Xavim nastavený nový režim fungovat, ukáže čas. První zápas pod vedením nového kouče odehraje Barcelona 20. listopadu proti Espanyolu.

Reklama