Hlavní obsah

Dembélé musí okamžitě odejít, tvrdí sportovní ředitel Barcelony

Francouzský mistr světa Osmane Dembélé do konce lednového přestupního období odejde z Barcelony. Trenér Xavi nenominoval čtyřiadvacetiletého fotbalistu do kádru pro dnešní osmifinále Španělského poháru proti Bilbau a sportovní ředitel Mateu Alemany uvedl, že útočník musí klub okamžitě opustit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Osmane Dembélé odejde z Barcelony.

Článek

Dembélému má v červnu vypršet pětiletý kontrakt a během vleklých jednání se s klubem nedohodl na novém. Trenér Xavi tento týden prohlásil, že pokud Francouz smlouvu neprodlouží, v klubu v lednu skončí, k čemuž podle všeho skutečně dojde.

"Je zjevné, že hráč nechce v Barceloně zůstat a nechce s Barcou spojit svou budoucnost. Řekli jsme mu a jeho agentovi, že musí odejít hned, protože chceme jen hráče, kteří mají zájem u nás hrát. Doufáme, že se transfer do 31. ledna uskuteční," uvedl Alemany pro klubovou televizi.

Dembélé na svém instagramu zareagoval prohlášením, že nemá ve zvyku nechat se vydírat. "Čtyři roky jsem o sobě poslouchal různé věci a byl zticha. To už ale skončilo," napsal Dembélé. "Nedovolím nikomu, aby naznačoval, že nejsem oddaný klubu, nebo mi připisoval úmysly, které jsem nikdy neměl. Jednáme, nechám to na svém agentovi," dodal.

Dembélé přestoupil do Barcelony v srpnu 2017 z Dortmundu za 105 milionů eur (asi 2,7 miliardy korun), ale limitovala jej častá zranění. Za čtyři a půl roku odehrál francouzský reprezentant za Katalánce jen 129 zápasů, v nichž vstřelil 31 gólů. Pokud odejde už nyní, může za něj zadlužená Barcelona získat na rozdíl od léta odstupné.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články